Olimpiada Liceelor McDonald’s, tradiționala serie de competiții care reunește cei mai buni sportivi din licee, a debutat în acest an cu întrecerea de handbal.

Echipa Colegiului Tehnic „Media” a câștigat secțiunea la fete, cea mai bună jucătoare a finalei fiind Ștefania Jipa”. Campioana competiției de băieți a fost echipa Liceului „Mircea Eliade”, decarul formaţiei, Mihai Daniel Nica, fiind desemnat jucătorul meciului în care s-a luptat cu trofeul pe masă.

Liceenii nu cunosc jumătăți de măsură atunci când vine vorba de pasiune, iar asta s-a văzut și cu ocazia meciurilor de handbal disputate în cadrul Olimpiadei Liceelor McDonald’s, care cuprinde cinci discipline sportive: fotbal, baschet, volei, handbal și tenis de masă.

Ajunsă pentru al 8-lea an în fazele finale, grație sponsorului principal McDonald’s, competiția oferă cele mai mari premii la acest nivel (70.000 de lei) și reunește peste 5.600 de liceeni iubitori ai sportului, din 88 de licee.

Viața mea se rezumă la handbal”

Cele mai bune echipe de handbal alcătuite exclusiv din liceeni s-au confruntat în sala de sport a Clubului Școlar 6 din București. În finala feminină, echipa Colegiului Tehnic „Media” a învins-o cu 41-29 pe cea a Colegiului Tehnic „Traian”, o contribuție importantă la succes având-o Ștefania Jipa, care a fost aleasă și „jucătoarea meciului”.

Ștefania (18 ani) a mers la handbal de la 10 ani, iar visul său este să practice acest sport la cel mai înalt nivel. În prezent, ea este legitimată la clubul Rapid. „Mi-am dorit foarte mult să câştig acest titlu, m-am implicat foarte mult, iar colegele mele m-au ajutat să-l obţin”, a declarat sportiva, la decernarea premiului.

Colegiul tehnic „Media” a fost reprezentat și în finala secțiunii rezervate băieților, dar s-a mulțumit numai cu „argintul”, întrucât echipa Liceului cu program sportiv „Mircea Eliade” a fost mai bună. „Eliade” s-a impus cu 39-23, MVP-ul finalei fiind Mihai Daniel Nica.

Viaţa mea de zi cu zi se rezumă la handbal, sunt jucător la CSM Bucureşti şi am foarte multe antrenamente şi meciuri. Mă antrenez cu echipa mare a CSM-ului şi am debutat anul trecut în prima ligă, când am şi reuşit să înscriu”, a spus Mihai.

Obișnuiți încă de la această vârstă cu performanțele sportive, Ștefania și Mihai au mărturisit că premiile primite la Olimpiada Liceelor McDonald’s au o însemnătate specială în contextul unei competiții care îi încurajează pe liceeni să fie încrezători în propriile forțe și să conștientizeze importanța sportului în viața lor.

Saligny” a luat medaliile de bronz

Echipele Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” au câștigat medaliile de bronz atât la fete (învingând în finala mică echipa Colegiului Național „Ion Creangă”), cât și în competiția masculină (învingând în finala mică echipa Colegiului Tehnic „Traian”).

Într-o „eră” în care sedentarismul tinerilor preocupați mai mult de gadgeturi electonice este o problemă reală, prea puțin combătută, este de apreciat că un brand apropiat de aceștia le oferă posibilitatea de a practica sportul într-un cadrul organizat, cu o vizibilitate mai bună decât cea pe care o au, de regulă, întrecerile școlare.

Premiile sunt o motivație, dar mândria de a reprezenta liceul și încurajările primite de la colegii din tribune îi fac pe sportivii să lupte până la ultima picătură de energie.

Atunci când apreciem inițiativa sponsorului principal nu putem să nu amintim și implicarea partenerilor: Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti (DSTMB), Caldo Security și SEG (Sport Evolution Group). Prosport este partener media al evenimentului.

Următoarea competiție din cadrul Olimpiadei Liceelor McDonald’s este cea de tenis de masă, care se va desfășura în perioada 22-23 februarie 2019. Publicul are intrarea liberă la toate competițiile.

Citeste si...  Simona Halep ramane singura romanca de la US Open.