Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei a vorbit despre problemele sale cu justiția și despre acuzațiile care îi sunt aduse de procurorii DNA, în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie.

„Eu am recunoscut public că am cerut tuturor oamenilor de afaceri din municipiul Craiova să ne ajute să înfrumusețăm orașul. Unii au răspuns și aveau afaceri cu primăria, alții au răspuns și nu aveau afaceri cu primăria. Alții nu au răspuns și aveau afaceri cu primăria. Ca să înțelegem foarte clar despre ce este vorba. Apoi au încercat pe o altă speță să ajungă la o infracțiune de spălare de bani, care va fi foarte greu de dovedit. Acolo este vorba de un grup de denunțători, care sunt prieteni între ei, dintre care doi fac acuzații și alți doi spun că i-au auzit vorbind. Deci, nu că au vreo treabă cu mine că poate m-au văzut în viața lor. I-a auzit pe ceilalți doi vorbind, că așa se fac probele în România. Acei oameni de afaceri au încercat la un moment dat să-mi ceară ilegalități și m-am opus categoric. Nu i-am denunțat. Eu n-am făcut niciodată un denunț și nici nu vreau vreodată să ajung să fac un denunț împotriva cuiva. Mi se pare că organele statului trebuie să cerceteze. Cert este că pentru unul dintre ei am martori că a venit în primărie să mă agreseze și cel de la poliția locală l-a scos din biroul meu, pentru că nu am vrut să eliberez o autorizație de construcție pentru un bloc cu nouă etaje. I-am dat certificatul de urbanism în care am spus că Asociația de Proprietari rebui să-și dea acceptul. Am avut în audiență Asociația de Proprietari care au spus: doamnă, ne îngropați de vii, dacă acceptați o asemenea construcție. Pentru că între un bloc și alte blocuri era vorba de 13 metri”.

Citeste si...
Topoliceanu și Stelu, CĂLĂII cuplului Cocoș-Udrea, au o relație AMOROASĂ

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie, fiind acuzată de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracţiuni) şi spălare de bani (două infracţiuni).