O companie vrea să folosească cenuşa şi resturile catedralei Notre Dame din Paris pentru a reconstrui elementele din piatră dispărute sau deteriorate în incendiu. Aceasta este o soluţie mai economică şi mai rapidă decât metodele tradiţionale, care însă nu au fost niciodată folosite pe un astfel de şantier, potrivit Le Figaro, potrivit news.ro.

O companie olandeză, Concr3De, a propus să reconstruiască părţile lipsă din Notre-Dame graţie imprimantelor 3D. Mult mai rapidă şi mai ieftină decât dimensiunea pietrelor, această soluţie ar ajuta la respectarea termenului de 5 ani, dorit de preşedintele Emmanuel Macron pentru restaurarea completă a catedralei pariziene.

Şi contrar numeroaselor tehnici propuse pentru reconstrucţie în acest scurt timp, tehnologia 3D a imprimantei se vrea foarte fidelă catedralei originale

„Credem că a reutiliza vechile materiale ne-ar permite să conservăm o mare parte din sufletul edificiului”, explică Eric Geboers, cofondator al Concr3De.

Citeste si...
Gabriela Firea, a trimis astazi o scrisoare omologului său de la Paris prin care si-a exprimat regretul fată de incendiul de la catedrala Notre Dame

Compania intenţionează să reutilizeze cenuşa strânsă de la locul incendiului şi să renască a doua oară elementele pierdute de la Notre-Dame. „A folosi tehnologiile cele mai moderne ar face dreptate sutelor de ani de evoluţie tehnologică în arhitectură”, completează el.

Concr3De intenţionează să folosească o tehnologie numită „flux de liant”. Este vorba despre un amestec de pudră fină – aici va fi folosită cenuşă şi calcar zdrobit – şi cerneală, precum şi compuşi anorganici.

Catedrala Notre Dame a ars, timp de peste 12 ore, la 15 aprilie. Cele mai multe dintre obiectele de artă şi de importanţă religioasă au fost salvate, la fel şi structura ei, chiar dacă două treimi din acoperiş a fost carbonizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.