Președintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel către români să voteze la referendumul pe justiției din 26 mai. El a participat la mitingul PNL de la Iași, după ce și-a lansat și noua carte în acest oraș.

„Mă întreabă unii: de ce tre să facem referendum? De ce e important să votăm? Au venit niște oameni inimoși să-mi spună că Iașiul are nevoie de autostradă. Și așa este. Și atunci de ce nu se face autostrada? Am fost întrebat: de ce nu avem autostradă? E simplu, pentru că PSD guvernează. Cineva mi-a zis: de ce nu avem spitale? E simplu, pentru că PSD guvernează. Avem bani europeni prevăzuți pentru spitale regionale de ani de zile”, a spus Klaus Iohannis.

„Avem pe unii infractori care s-au cocoțat taman în fruntea statului. Așa ceva nu se poate. Și voi, și voi, și eu – îmi doresc în România lucruri simple, o justiție dreaptă, independentă, doar că ei nu-și doresc acest lucru pentru că au mici probleme: unii sunt puțin condamnați penal, alții au procurori pe urma lor. De 2 ani și jumătate, PSD încearcă să îndoaie legile, nu pentru voi, ci ca să scape ei”, a continuat președintele.

Citeste si...  Băsescu sare în apărare fostei echipe de la Institutul Cultural Român

„Dacă pierdem independența justiției, pierdem și șansa pentru autostrăzi, spitale, șansa de a avea grădinițe și școli bune pentru copiii noștri. Ce e de făcut? Suntem într-o țară europeană, democrată. Noi nu suntem hoți, noi suntem români. Trebuie să mergeți la vot”, a spus Klaus Iohannis.

El a făcut aluzie și la mitingul PSD de ia Iași, de joi: „Spun unii, care au fost alaltăieri și au încercat să vă umilească la voi acasă – nu le-a ieșit – că nu contează votul vostru, al românilor. Am avut în inima România un summit, am adus Europa în România. Au venit în România toți liderii europeni. Voi sunteți Europa. Ca să arătăm lumii că nu suntem un neam de hoți, mergem la vot, pentru viitorul nostru, pentru viitorul copiilor”, a continuat președintele.