Actualitate

Ofiterul SRI in rezerva care s-a intalnit cu Basescu face dezvaluiri uluitoare

A intrat în atenția publica dupa ce a fost fotografiat la o întâlnire, în parcul Herastrau, cu fostul președinte Traian Băsescu si i s-a facut un portret de personaj misterios, asta pentru ca cei care il pozasera habar nu aveau cine este de fapt si nici ca intalnirile secrete nu se tin niciodata in parcurile din centrul orasului. Devenit astfel un om interesant, ofițerul în rezerva al SRI, Adrian Radu, a dezvaluit, într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO, o informație care poate zgudui din temelii justiția și scena politică: toti politicienii corupți pot scapa din închisoare, din cauza unei greșeli a SRI. Adrian Radu face dezvăluiri despre generalul Florian Coldea și susține că acesta nu este străin de ”gafa” pe care SRI o comite în aceste momente.
 
Ofiterul SRI in rezerva care s-a intalnit cu Basescu face dezvaluiri uluitoare
 
Reporter. Ați intrat în atenția publică recent, după apariția acelor fotografii în care ați fost surprins împreună cu fostul președinte Traian Băsescu. În ce context au fost făcute fotografiile?
 
A.R. Am avut o declarație de presă. În mod întâmplător m-am întâlnit cu fostul președinte Traian Băsescu, chiar a fost întâmplătoare respectiva întâlnire. Eu nu sunt fost ofițer SRI, sunt ofițer SRI în rezervă, pentru că calitatea de ofițer SRI nu poate să ți-o ia nimeni. Ca ofițer SRI nu puteam să am o întâlnire cu fostul președinte într-un loc public. Cei care au publicat aceste fotografii, cu această interpretare, s-au făcut de râs, din punctul meu de vedere. O întâlnire secretă nu poate avea loc într-un loc public. Pot să afirm cu tărie că nu a fost nici CanCan-ul, nici paparazzi și nici altcineva. Să nu uităm că ziarul CanCan aparține lui Sebastian Ghiță, iar Sebastian Ghiță este membru în Comisia de control SRI și ofițer acoperit al SRI, conform documentelor prezentate deja public. Deci, cine spune că au fost doar simpli paparazzi se înșeală.
 
R. Ați ridicat o problemă prea puțin discutată, respectiv faptul că SRI are obligația legală de a colabora cu DIICOT, nu cu DNA.
 
A.R. SRI poate să lucreze și cu DNA, poate să dea informații, pentru că orice serviciu din lume poate furniza informații instituțiilor abilitate. Ceea ce nu poate să facă SRI este să nu facă dosare de la A la Z, cu tehnică cu tot. Vă dau un exemplu, iar asta este foarte, foarte grav. S-ar putea să asistăm la situația în care foarte mulți corupți din România, condamnați definitiv, să scape datorită unor vicii de procedură și mă explic. SRI a făcut dosare cu DNA-ul pentru dosare de corupție și au prezentat judecătorilor mandate, însă, cum corupția nu există în temeiul legal, în legea siguranței naționale, atenție, am vorbit cu judecători de la ÎCCJ, de la CCR, și ceea ce mi-au confirmat este foarte, foarte grav: acele mandate sunt ilegale. Practic, orice avocat deștept din România se poate duce frumușel să facă un recurs în casație pe motiv de procedură incompletă, să atace mandatul, iar marii corupți din România pot scăpa. Totul se datorează SRI, pentru că, sub aparența lucrurilor bine făcute și a interesului național, ei au depășit cadrul legal.
Printr-o hotărâre CSAT s-a spus că și corupția este vulnerabilitate la adresa siguranței naționale, dar o hotărâre CSAT nu ține loc de lege. SRI trebuia neapărat să meargă în Parlament și să-și completeze legea de funcționare. Nu a făcut-o și de aceea este acum această bătălie, și după declarațiile mele recente, băieții s-au grăbit. L-au pus pe domnul Klaus Iohannis să trimită exact aceste legi Big Brother, pentru a avea temei legal. Mandatele date pentru corupție au fost obținute ilegal! Suntem mai rău ca pe vremea comuniștilor! SRI calcă în picioare legea din România.
 
R. Păi și domnul Coldea nu știa lucrurile astea?
 
A.R. Acum ceva timp a fost scandal foarte mare pe aceste legi Big Brother. Judecătorii CCR, nu o spun eu, ci declarațiile lor, au acuzat presiuni foarte mari asupra lor de către SRI pentru ca această lege să treacă. În mod ciudat, după ce judecătorii CCR au respins aceste legi, un membru marcant al Curții Constituționale, vorbim de Toni Greblă, cel mai vehement judecător împotriva legilor Big Brother, a fost scos din joc. Nu este întâmplător, cum nu este întâmplător nici interviul acordat de șeful serviciului juridic al SRI, domnul Dumbravă, care nu știe să numere nici articolele din Codul Penal, dar mă rog, dacă așa specialiști are SRI, nu comentez. Acel interviu a fost un mesaj, un mesaj mafiot, de amenințare pentru judecătorii de la CCR. A spus, domnul Dumbravă, că SRI nu se mulțumește doar cu a monitoriza parchetele, ci duce lupta până la capăt. În orice dosar, există avocați care ridică probleme de neconstituționalitate, deci SRI aste le-a spus: atenție, tâmpiților, vă monitorizăm și pe voi și dacă mai respingeți o dată legile Big Brother, va mai exista un caz Toni Greblă. Vă spun, legea din România este călcată în picioare de Serviciul Român de Informații.
 
R. Păi la SRI e sat fără câini? Ce face conducerea executivă a serviciului?
 
A.R. Dacă corelați declarația mea de presă cu scrisoarea adresată președintelui României, la mijloc le-am pus o întrebare: de unde a avut SRI bani de rebrănduire în 2012. SRI a cheltuit foarte, foarte mulți bani pentru rebrănduire, pentru a se lăsa impresia că SRI și DNA sunt un fel de Albă ca Zăpada. Coldea și-a pregătit acest demers chiar pe sub nasul președintelui Traian Băsescu. Sunt sigur că pe sub nasul dânsului s-au făcut foarte multe lucruri și vă dau un exemplu: printr-o hotărâre CSAT s-a aprobat detașarea a 50 de ofițeri SRI la ANAF. După această hotărâre, SRI a detașat 140 de ofițeri SRI la ANAF. Majoritatea ofițerilor ANAF sunt, de fapt, ofițeri SRI activi.
 
R. Adică cei care se duc în Vama Veche sunt ofițeri SRI, de aia au ținut să aibă mașinile alea de fițe?
 
A.R. Da! Nu criticați, domnule, ANAF-ul că ANAF este condus de SRI, iar asta a recunoscut și domnul Ponta, care a spus că în ANAF sunt ofițeri SRI. Nu mai criticați ANAF, că ei nu au treabă, acolo sunt ofițeri SRI. Unde ați mai văzut într-o țară civilizată coloană de mașini ANAF care merg către Vamă? Vă întreb, unde? Decât pe vremea comuniștilor! Și asta o știe și domnul Coldea care este fost ofițer de securitate.
 
R. De unde știți?
 
A.R. Domnul Coldea este fost ofițer de securitate înainte de 1989.
 
R. Nu eram cam tinerel?
 
A.R. Da, era cam tinerel, dar uite că așa se prind puterile. Eu nu țin cu Traian Băsescu, nu am treabă, dar un singur reproș aș avea de făcut pentru el și asta o spun public: nu a avut mână bună la oameni. Oamenii pe care i-a pus în anumite poziții s-au schimbat ulterior și la fel de adevărat este că puterea îi îmbată pe unii dintre ei, se îmbată de putere. În anul 2008, când Coldea deja le cam făcea, eu i-am făcut un raport președintelui Traian Băsescu pe care i l-am dat, raport în care descriam faptele pe care le făcea domnul Coldea atunci. Chiar dacă depusesem acel raport, la scurt timp domnul Coldea a fost promovat încă o steluță. Pe mine m-a șocat respectiva decizie a președintelui Traian Băsescu, dar ulterior am înțeles că domnul președinte nu a citit acel raport, care fusese oprit de consilierul prezidențial, domnul Mihai Stănișoară. Nu știu de cine a fost învățat domnul Stănișoară din servicii, dar cert este că l-a fraierit pe domnul Traian Băsescu. Eu foarte multă vreme am avut o repulsie față de Traian Băsescu, pentru că nu luat măsuri împotriva lui Coldea, pentru ceea ce a făcut cu acel raport, dar domnul Stănișoară trebuie să răspundă.
 
R. Ca să înțelegem și noi, neinițiații, cum se poate ca domnul Coldea, în ciuda acelui raport, în ciuda acuzațiilor Elenei Udrea, în ciuda acuzațiilor publice extrem de grave, domnul Coldea rezistă neclintit în fruntea SRI. A fost audiat în Comisia parlamentară și scos curat ca lacrima. Cum se poate?
 
A.R. În ce? În ce anume? Care comisie? Aia compusă din securici și foști ofițeri de securitate? Ce să-i facă lui Coldea, să-i verifice șireturile de la pantofi, să vadă dacă poartă mărimea 42? Nu pot ofițerii de securitate să-l controleze pe șeful ierarhic. El își bate joc de acea Comisie. Este o comisie făcută praf, o comisie făcută de ochii lumii. Dumneavoastră îmi spuneți mie că doamna Udrea nu a avut dreptate? Dumnealui a venit la Comisie și a spus că va face o verificare internă. Serios?
 
Să vă dau un exemplu: un șef de birou din direcția de protecție internă a făcut o plângere la DNA împotriva șefului din SRI. Știți ce a făcut DNA? Domnul Luculescu, omul de casă al lui Kovesi, a trimis sesizarea penală cu documente și acuzații foarte grave spre soluționare către SRI. Mai mult decât atât! Când a venit la SRI, domnul Coldea a trimis, pe acest Florea Daniel de la Prahova, l-a trimis la un test de fidelitate, chiar la soția dânsului, la doamna Coldea. Vă dați seama? Deci Coldea l-a trimis pe omul ăsta să-l judece nevasta! Știți ce zic ofițerii SRI: bine că nu suntem musulmani că avea Coldea harem și eram rupți. Acest ofițer pică testul de fidelitate și ce face domnul Coldea după aceea? Îl obligă să își dea demisia și întrerupe accesul la informații secrete. Cei care nu vor să își dea demisia, sunt concediați ilegal. Toți au fost eliminați ilegal, că doar e stat în stat la domnul Coldea. Și cum nu poate să-i dea afară, îi trimite la nevastă!
 
R. Cam ciudate întâmplări. Și președintele nu face nimic?
 
A.R. Nu vi se pare suspect, că e în premieră în România, ca Administrația Prezidențială să trimită un proiect de lege la Parlament, mai ales pe acest pachet de legi cum sunt cele Big Brother. Oameni buni, treziți-vă! Acum, cât mai este timp! Acum cei de la SRI doresc să acopere ilegalitățile, de aceea l-au forțat pe domnul Iohannis să convoace aceste consultări, ca să treacă rapid aceste legi.
 
Până să fac publică chestia cu consilierul ministrului Justiției, eu i-am scris președintelui Klaus Iohannis, mesaj personal, pe Facebook. Am vrut să mă adresez întâi președintelui. Știți ce a făcut domnul Iohannis in cazul altor ofiteri SRI? I-a trimis la SRI pentru competenta solutionare, adica si-a batut joc. Pe ala de la SRI il trimiti tot la SRI sa rezolve problematica. A făcut la fel ca DNA. M-a trimis să mă adresez Parchetului General, adică și-a bătut joc. Este de circul circului ce am ajuns în România. Nu vreau să epatez, dar cum se face că imediat după scrisoarea mea publică, domnul Iohannis cheamă de urgență partidele la Cotroceni pentru a trece acele legi. Alte comentarii pe tema asta nu pot să fac, pentru că ar trebui să spun mai multe și chiar nu vreau acum. Acum discutăm pe chestii reale, discutăm pe legi, pe fapte concrete. Cine vede, vede, cine aude, aude.
 
R. Nu vi s-a părut ciudată demisia domnului Maior?
 
A.R. Domnul Maior, cea mai mare parte din presă, mai ales cei care nu sunt afectați de grupurile de interese, au trecut foarte ușor peste această demisie. Domnul Maior a atacat judecătorii CCR, iar apoi, la scurt timp, a demisionat. În interviul pe care l-a dat dânsul a spus foarte clar: este un mare scandal pe legile Big Brother. Maior este un tip foarte, foarte inteligent și foarte echilibrat și dânsul și-a dat seama: dacă nu plec acum, cineva mă va presa. Faptul că acele legi au picat la CCR i-a arătat că nu se mai poate, pentru că toată conducerea SRI trebuie să răspundă că au făcut ceva ilegal și trebuie să răspundă penal. Nu o spun eu, o spune legea.
 
R. Cum vedeți dumneavoastră ridicarea Alinei Bica de pe stradă, din calitate de șef DIICOT?
 
A.R. A fost o reglare de conturi! Doamna Bica nu a mai vrut să execute ordinele lui Coldea și normal că Kovesi și Coldea au scos arsenalul pe masă. Modul de acțiune este tipic comunist! Dacă stați și analizați puțin, veți vedea că doamna Bica a fost arestată pentru fapte pe care le-a făcut mai demult, nu în calitate de șef DIICOT. Uitați-vă în legea SRI, pentru că acolo spune că rolul SRI este de a preîntâmpina. Asta înseamnă că SRI știa acele fapte și a încercat să o șantajeze? Toată lumea aplaudă SRI și DNA, ce fata Morgana. Domnule, rolul SRI este să preîntâmpine, nu să scoată dosare după 10 ani de zile. De ce nu a făcut-o mai repede? Eu vorbesc pe lege, nu pe vorbe. Adică, dumneata ca SRI ai știut că doamna Bica a făcut acele fapte și tu l-ai lăsat pe domnul Traian Băsescu să o numească în funcție.
 
R. Păi aici e marea problemă: cum a ajuns Bica în funcție, având în vedere bubele din trecut?
 
A.R. Bica din punct de vedere profesional a fost impecabilă și credeți-mă că rar laud un procuror. Asta este și întrebarea mea: cum a ajuns în funcție?
 
R. Nu cumva SRI l-a săpat pe Băsescu și pe în ultimul an de mandat i-a dat bombele?
 
A.R. Nu, SRI în ultimul an de mandat l-a fentat pe Traian Băsescu urât, atât de urât că sub nasul dumnealui au preluat puterea în stat.
blank