Temperaturile caniculare, asfaltul încins, carosabilul practicabil 100%, sunt aspecte ce s-au regăsit pe deplin în cadrul acestei veri, care poate încă se mai întâlnesc în anumite zile, însă care încep să fie înlocuite. De ce anume? Ei bine, odată cu venirea toamnei carosabilul devine mai umed, temperaturile fluctuează foarte mult, amplitudinea termică e una ridicată, iar asta îi pune în stare de alertă pe șoferi.

Principalul motiv de îngrijorare e faptul că iarna și temperaturile scăzute se apropie în grabă, astfel încât mașina trebuie să fie pusă la punct, să fie testată și pregătită corespunzător sezonului rece.

Pe lista de priorități, referitoare la lucrările și măsurile ce trebuie să se ia, în top se află achiziționarea unor cauciucuri iarna. E un aspect important, pe care toți șoferii – dar în special cei începători, trebuie să-l trateze cu mare atenție și pe care trebuie să-l cunoască în detaliu.

În acest sens, vom prezenta în continuare principalele motive pentru care mașina trebuie să fie echipată cu cauciucuri iarna, cum se pot alege acestea, ce diferențe prezintă față de variantele de vara sau all-season, precum și alte întrebări la care ne vor răspunde chiar specialiștii din spatele site-ului anvelomag.ro. Acest magazin online este unul recunoscut în rândul șoferilor și pasionaților auto ca fiind un adevărat reper pentru anvelope de cea mai bună calitate, fiabile și performante.

Așadar, care sunt motivele unei astfel de achiziții?

Aspecte legislative

Pentru început, nu neapărat fiind considerat ca principal motiv, însă e o certitudine că legislația trebuie să fie îndeplin respectată, iar aceasta precizează foarte clar că atunci când se circulă în condiții de temperatură scăzută și precipitații solide trebuie să se utilizeze cauciucuri de iarnă.

În caz contrar, șoferii nu doar că riscă siguranța lor, a celorlalți participanți din trafic, implicit a mașinii pe care o conduc, dar pot avea parte și de amenzi usturătoare, pe lângă alte măsuri.

Așadar, un important motiv este legislația în vigoare.

Un control ridicat

Lăsând la o parte aspectele ce țin de legislație, achiziționarea unor cauciucuri de iarnă trebuie să fie o măsură ce vine ca urmare a conștientizării și înțelegerii pericolelor ce există pe durata sezonului rece.

Adaptarea vitezei, echiparea corespunzătoare și conduita preventivă trebuie să fie reguli de bază pentru orice șofer care este serios, respectiv atent în trafic.

Citeste si...  Superstiţii ... şi superstiţii

De ce oferă un control ridicat? Aici trebuie să se înțeleagă faptul că orice cauciuc este astfel realizat pentru a se adapta anumitor condiții de temperatură și precipitații, motiv pentru care există în prezent anvelope de vară, de iarnă și all-season.

Fiecare dintre aceste exemple prezintă anumite caracteristici, iar cele de iarnă – în cadrul general al discuției, prezintă un material ce răspunde perfect la temperaturi scăzute, dar are și un design special creat pentru a crește aderența pe suprafața carosabilului.

Consumul îmbunătățit

De asemenea, pentru unii șoferi chiar și aspectul financiar este important, iar aici nu se face referire la prețul de achiziție al anvelopelor – care de altfel e accesibil oricărui șofer dacă se analizează ofertele existente pe site-ul anvelomag.ro (existând chiar și posibilitatea de a la achita în rate), dar se face referire la consumul înregistrat.

Cu alte cuvinte, rularea pe carosabil cu anvelopele potrivite va însemna o distanță optimă de reducere a vitezei, aderență perfectă, ceea ce rezultă într-un ritm echilibrat de conducere, iar nu în ultimul rând la un consum optim de combustibil.

Fiabilitate

Ce se întâmplă atunci când se circulă cu anvelopele de vară în condiții improprii? Cu siguranță că riscul nu este doar de a lua amendă sau de a nu controla în mod corespunzător mașina, dar chiar și durata de viață a cauciucurilor are de suferit.

Altfel spus, fiabilitatea scade puternic atunci când anvelopele utilizate nu sunt cele potrivite sezonului respectiv. Chiar și în situația anvelopelor all-season, acestea sunt recomandate mai degrabă perioadelor de tranziție, dar mai apoi o performanță mai bună se va obține cu cele specifice sezonului în fapt.

Sunt foarte multe aspecte ce se pot aduce în discuție, însă un lucru e clar – anvelopele trebuie să fie alese cu atenție, să fie de calitate, iar pentru ca asta să se realizeze trebuie să se aleagă cu mare grijă și locul din care sunt cumpărate. În acest sens se remarcă încă odată magazinul online anterior menționat – anvelomag.ro – unde se pot găsi anvelope ce aparțin celor mai buni producători de la nivel mondial, din rândul cărora enumerăm GoodYear, Bridgestone, Michelin, etc.

Vă doriți să cumpărați cauciucuri de cea mai bună calitate? Cu siguranță nu mai aveți vreo scuză dacă analizați și ofertele existente, ce sunt de-a dreptul atractive!