Barack Obama, Preşedintele Statelor Unite este supărat pe Congresul american și mai ales pentru că acesta a fost inactiv asupra controlului armelor. Președintele american se va întâlni luni cu ministrul justiţiei Loretta Lynch pentru a discuta modul cum ar putea fi redusă violenţa în mod unilateral prin măsuri ce nu necesită aprobarea Congresului.
Aflat în Hawai, Obama a spus în alocuţiunea sa săptămânală care a fost înregistratăcă a primit „prea multe scrisori de la părinţi, profesori şi copii” şi că el „nu poate să stea fără să facă nimic”.barack_obama_2_63046100

Obama a cerut de câteva ori Congresului să înăsprească legile privind armele de foc. „Acum câteva luni, am însărcinat echipa mea de la Casa Albă să examineze orice nouă acţiune pe care o pot lua pentru a ajuta la reducerea actelor de violenţă cu folosirea armelor de foc”, afirmă Obama în această alocuţiune. „Şi luni, mă voi întâlni cu Attorney General (ministrul justiţiei n.r.) Loretta Lynch pentru a discuta despre opţiunile noastre” a spus președintele Obama.

Citeste si...  Obama o prefera pe Hillary Clinton ca succesoare a sa