Președintele SUA Barack Obama se află pe finalul celui de-al doilea mandat și mulți au așteptat un semnal de apreciere si de susținere pentru un viitor candidat. Obama a oferit deja girul sau și a afirmat recent ca Hillary Clinton, sotia fostului presedinte Bill Clinton,  ar fi o presedintă excelenta. Fostul secretar de Stat american urmează sa-si anunte candidatura la învestirea democrata pentru functia de presedinta a Statelor Unite duminică, a anunţat cotidianul britanic în cursul săptămânii.
 
Obama
 
Preşedintele a spus că Hillary Clinton – o fostă primă Doamnă, apoi senator din New York şi secretar de Stat în primul său mandat – „a fost o candidată formidabilă în 2008, a fost o susţinatoare nemaipomenita a primei mele alegeri, a fost un secretar de Stat exceptional si este prietena mea.Eu cred că ar fi o preşedintă excelentă”, a subliniat Obama. Se pare ca, daca ar fi sa ne raportam la termenii astrologiei, Hillary Clinton este favorizata de astre atunci cand in jurul sau se afla nativi ai zodiei Leului. Atat Bill Clinton cat si Barack Obama sunt nascuti in acest semn zodiacal si, dupa cum deja este evident, ambii i-au adus noroc scorpioanei Hillary Clinton.
 
Dincolo de aprecierile exprimate in mod public, Obama a fost destul de prudent în a dat si alte declaratii, avand grija sa nu lase loc unor eventuale speculatii legate de modul in care „se fura startul”.. Intr-o lunga conferinta de presa, în care jurnaliştii americani l-au întrebat despre acordul în dosarul nuclear cu Iranul, Clinton si întâlnirea cu Raul Castro, preşedintele a declarat ca: „un lucru pot să spun, şi anume ca va fi capabila (Hillary n.r.) sa se descurce foarte bine în orice conversaţie sau dezbatere pe teme de politica externa”.
Citeste si...
Incăierare pe prioritatea la vaccinul anti coronavirus