O treime din angajații pușcăriilor vor rămâne acasă începând de luni și vor primi sarcini care pot fi îndeplinite de la domiciliu, transmite Administrația Penitenciarelor.

Măsura se aplică în toate penitenciarele și este luată în contextul epidemiei de coronavirus.

Astfel, 30% din personalul care lucrează în program normal de lucru (8h/zi), cu excepţia celor care fac parte din sectoarele operativ, medical şi de intervenţie psihosocială, va rămâne la domiciliu, în baza unei planificări aprobate de directorul fiecărei unităţi.

Personalul desemnat în procentul de 30% poate primi, în intervalul de timp alocat programului de lucru al unităţii, sarcini profesionale care pot fi îndeplinite de la
domiciliu.

Citeste si...
Una dintre prietenele lui Cătălin Botezatu face dezvăluiri de senzație despre medicul Burnei

Angajații pușcăriilor rămân acasa măsura nu aduce atingere siguranţei locurilor de deţinere sau misiunilor specifice şi promovează conduita preventivă asumată de instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Subliniem faptul că, la acest moment, în sistemul penitenciar nu sunt înregistrate cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 (noul Coronavirus responsabil pentru COVID-19), transmite ANP.