Carnea s-ar putea scumpi cu 50% din cauza unui „nou sistem de marcaj”

carne

Carnea de porc s-ar putea scumpi cu până la 55 la sută, iar cea de pui cu 22 de procente. Asta după ce Parlamentul European a votat o nouă reglementare care prevede introducerea unei etichete speciale pentru produsele de carmangerie, informează Realitatea TV.

Aleşii europeni au aprobat includerea pe eticheta cărnii a unor noi date. Eticheta va conţine date privind ţara de origine, locul în care a crescut şi a fost sacrificat animalul.

Eurodeputatul PDL Rareş Niculescu a declarat, probabil în cunoştină de cauză dată fiind poziţia lui, că măsura îi va forţa pe producătorii de carne să îşi cumpere noi sisteme de marcaj, iar acest lucru va duce la creşterea preţurilor. Bineînţeles că argumentul lui subţire nu este de înţeles.

Dar specialiştilor din industria cărnii au profitat de informaţie şi imediat au declarat că sigur carnea de porc s-ar putea scumpi cu până la 55 la sută, iar cea de pui cu 22 de procente.

 

Citeste si...  Antonescu recunoaşte că negocierile cu PPE au început înaintea alegerilor europarlamentare