Autoritățile din Mexic au revizuit statisticile referitoare la numărul de decese provocate de COVID-19, raportând cifre cu 60% mai mari decât până în prezent.

Astfel, potrivit noilor date publicate de Ministerul mexican al Sănătății, peste 321.000 de persoane au murit în această țară ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2.

Revizuirea bilanțului face ca Mexicul să ajungă pe locul al doilea în lume în privința numărului de decese asociate COVID-19, după Statele Unite.

Bilanț în creștere în Mexic. Președintele, criticat pentru modul în care gestionează situația
Președintele din Mexic, Andrés Manuel López Obrador, se confruntă cu critici dure în ceea ce privește modul în care acesta gestionează situația din țară.

El este acuzat de opoziție că a minimizat severitatea acestei crize și că ar fi întârziat începerea programului de vaccinare.

López Obrador, care a avut și el COVID-19, a fost acuzat în repetate rânduri de oponenții săi că nu ia în serios criza, fiind văzut adesea în public fără mască.

Raportul revizuit publicat de Ministerul Sănătății din Mexic arată că până la sfârșitul celei de-a șasea săptămâni a anului 2021 au existat 294.287 de decese asociate COVID-19, cifra anunțată anterior fiind de 182.301.

De la mijlocul lunii februarie au fost raportate 26.772 de decese legate de COVID-19 în Mexic, ceea ce înseamnă că numărul total ar fi de 321.000.

Mexicul depășește Brazilia ca număr de decese
Cifrele revizuite plasează acum Mexicul deasupra Braziliei în ceea ce privește numărul de decese asociate COVID-19. Brazilia a înregistrat 310.000 de decese și se afla până acum pe locul al doilea în lume din acest punct de vedere, după Statele Unite, care au înregistrat 549.000 de decese.

Experții în sănătate publică avertizează de multă vreme că numărul real al deceselor în Mexic este mult mai mare decât cifrele oficiale.

Totodată, aceștia susțin că lipsa paturilor de terapie intensivă din mai multe zone ale țării au dus la moartea unui număr mare de persoane acasă.

Săptămâna trecută, Hugo López-Gatell, care conduce comitetul de coordonare a crizei, a avertizat că țara riscă un nou val de infecții pe măsură ce milioane de persoane se pregătsc pentru sărbătorile de Paște.

Citeste si...
Portugalia închide școlile și interzice populației să mai călătorească în interiorul țării