Life

O problema la ordinea zilei :Ce este mahmureala si cum scapam de ea

Ce este mahmureala si cum scapam de ea

 mahmurealaSi pentru ca a fost o vacanta prelungita si spritul din aceasta perioada a fost “prelungit”. Iar dupa consumul excesiv de bauturi alcoolice, este foarte probabil sa apara dureri de cap, greata si de alte simptome de mahmureala. Cea mai intensa mahmureala apare la circa 14-15 ore dupa ce a fost consumat alcoolul din cauza acumularii in organism de produsi de metabolizare ai alcoolului, cum este acidul lactic. Iar simptomele mahmurelii le cunoastem prea bine: durere de cap, greata, varsaturi, ameteala,iritabilitate, sete si oboseala, de obicei latrezire, dupa consumul unor cantitati excesivede alcool; in unele cazuri: tensiune, paloare, tremuraturi,varsaturi, pirozis (arsuri pe esofag), pierderea poftei de mancare, informeaza sanatateatv.ro. Care sunt cauzele mahmurelii? Produsii derivati ai alcoolului, denumiti congeneri, par sa mareasca severitatea mahmurelii. Ginul si vodca au putini congeneri si sunt, de aceea, cel mai putin producatoare de mahmureala, in timp ce coniacul, sampania si whiskey-ulau potentialul de a provoca cele mai intense mahmureli. Vinul rosu poate, de asemenea, provoca mahmureala deoarece contine tiramina, o substantacare poate determina dureri intense de cap.

 

Cum scapam?

 

Pecialistii spun ca timpul este singura modalitate adevarata de vindecare pentru mahmureala ocazionala. Totusi, in aproape toate cazurile, se pot atenua simptomele mahmurelii prin metodele de auto-ajutorare. Nu trebuie  niciodata luate medicamente, precum aspirina, inainte de bea alcool, combinata cu alcoolul, aspirina poate accentua betia. De asemenea, nu trebuie tratata niciodata mahmureala cu bauturi alcoolice suplimentare; desi s-ar putea sa indeparta temporar simptomele unei mahmureli, apare riscul aparitiei unei dependente de alcool. De obicei, se recomanda aspirina, ibuprofen sau paracetamol pentru durerea de cap, ingestia de lichide pentru a compensa deshidratarea si consumul de alimente usoare cu multe glucide, inclusiv fructoza (un zahar natural din sucurile de fructe si miere) pentru a calma greata. Coaja de salcie (Salix alba), care contine o forma naturala de salicilat, ingredientul activ din aspirina, poate ajuta la calmarea unei dureri de cap. Infuzia de musetel [Matricaria recutita) poate contracara greata. Dupa mahmureala, se recomanda sucuri de fructe, despre care se spune ca ajuta organismul sa arda alcoolul, biscuiti si miere pentru micsorarea senzatieide greata si supa de carne pentru a reface nivelul de sare si de potasiu.

 

 

 

blank