O persoană adecedată şi 21 evacuate dintr-un bloc din Resiţa , în urma izbucnirii unui incendiu puternic într-un apartament, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, duminică dimineața, în jurul orei 4.40, prin apel la 112, a fost anunțat un incendiu pe str. Romaniței din orașul Reșița.

La locul intervenției s-au deplasat de urgență 17 pompieri militari cu două autospeciale de stingere, o autoscară și o ambulanță SMURD. De asemenea, la fața locului au acționat și două echipaje ale serviciului de ambulanță, echipaje ale Poliției și ale furnizorilor de energie electrică și gaz.

Incendiul se manifesta violent în apartamentul unui bloc de pe str. Romaniței, în bucătărie și una din camere.

Proprietarul a fost găsit decedat, fiind intoxicat cu monoxid de carbon, în cea de-a doua cameră a apartamentului.

Citeste si...  ANAF este pregatit să dea atacul asupra romanilor

În total, au fost evacuate 24 de persoane, o parte dintre acestea cu sprijinul autoscării, deoarece incediul a degajat mult fum care a pătruns pe casa scării. Din persoanele evacuate, trei au fost transportate la spital, iar uneia i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, pentru că a suferit un atac de panică.

„Incendiul a fost stins în jurul orei 5.30, dar forțele profesioniste de intervenție se află încă la fața locului pentru cercetarea cauzei incendiului și pentru a se asigura că nu se va reaprinde, pentru că în apartament sunt depozitate multe deșeuri. În incendiu a fost distrus în totalitate balconul și au fost afectați pereții (înnegriți de fum apartamentului de la nivel superior”, a arătat ISU Caraș-Severin.