Recuperarea taxei auto, așa cum s-a angajat Guvernul față de șoferi la începutul lunii august, ar fi trebuit să înceapă de la 22 august, termen până la care Ministerul Mediului și Ministerul Finanțelor ar fi trebuit să aprobe, prin ordin comun, modelul de cerere pe care persoanele care au dreptul la restituirea taxei sunt nevoite să o depună la Fisc. Pentru a fi inițiat, însă, procesul, șoferii trebuie să depună cerere la ANAF. În lipsa modelului de cerere, nu poate fi solicitată, încă, restituirea taxei.

În Monitorul Oficial din 7 august, a fost publicată o ordonanță de urgență a Guvernului care a stabilit un calendar de rambursare pe cale administrativă a taxelor plătite de șoferi. Acestea trebuie restituite cel târziu până în martie 2019. Pentru a fi inițiat, însă, procesul, șoferii trebuie să depună, conform procedurii,o cerere la ANAF. În lipsa modelului de cerere, nu poate fi solicitată, încă, restituirea taxei, potrivit jurnaliștilor de la https://www.profit.ro.
Restituirea sumelor se va face, în baza deciziilor emise de Fisc, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018, pe de o parte. Mai exact, în acest interval de timp își vor primi banii înapoi românii care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Pe de altă parte, cei care au plătit timbrul de mediu pentru autovehicule își vor vedea banii returnați abia în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019, potrivit avocatnet.ro.
Termenul-limită până la care se va putea cere returnarea fostelor taxe auto este 31 august 2018.

Citeste si...  Directorul TAROM a demisionat. Premierul Mihai Tudose nu renunță la controale