O mașină de poliție care făcea parte din coloana oficială a fostului președinte Traian Băsescu a fost implicată, sâmbătă, într-un accident rutier produs în apropiere de Piața Gorjului, din București.

Potrivit unor surse din Poliție, accidentul a avut loc în jurul orei 10.45, după ce un șofer nu a acordat prioritate mașinii de poliție care circula pe post de antemergător, cu sirena pornită.

Sursele citate au spus, pentru presa, că accidentul a fost unul ușor și nu a fost rănită nicio persoană, motiv pentru care incidentul este cercetat de Serviciul Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră.

Potrivit legii, Traian Băsescu are dreptul la coloană oficială, așa cum au, de altfel, toți foștii președinți ai României.

Traian Băsescu folosește în permanență coloana oficială
Ca urmare, Traian Băsescu are, permanent, pază oferită de Serviciul de Protecție și Pază, iar atunci când se deplasează cu mașina o face numai în cadrul unei coloane oficlale.

Citeste si...
Imaginea ZILEI este oferită de Crin Antonescu

De regulă, coloana pentru foștii președinți este formată din trei mașini. Una în care se află fostul președinte, alături de aghiotant și de alte persoane din anturajul său, un autoturism în care se află angajații SPP însărcinați cu protecția și antemergătorul.

Sersele citate au afirmat că nu numai Traian Băsescu continuă să se folosească de dreptul de a avea coloană oficială, ci și ceilalți doi foși președinți ai țării, Ion Iliescu și Emil Constantinescu.

În primăvara lui 2013, Traian Băsescu a fost impicat într-un accident rutier după ce s-a urcat singur într-un logan, fără coloană oficială sau pază de la SPP. În zona podului Otopeni, acesta a lovit, din spate, un alt autoturism, după ce nu a păstrat distanța potrivită față de acesta, iar în momentul în care șoferul a frânat brusc, nu a mai putut evita impactul.