Caz cutremurător o iraniancă și-a dat foc, în Craiova.Evenimentul s-a petrecut la începutul acestei luni, în Iran. Sahar Khodayari, o fană arestată în luna martie pentru că a încercat să intre la un meci deghizată în bărbat, s-a autoincendiat la Teheran şi a murit. Aseară, la meciul Universitatea Craiova – FCSB (0-1), fanii grupării din Bănie au postat un mesaj emoționant.

„Fotbalul ar trebui să fie pentru toată lumea. #RIP Blue Girl”, au scris suporterii alb-albaștrilor.


Motivul pentru care o iraniancă și-a dat foc, în Craiova 
În vârstă de 29 de ani, Sahar Khodayari a fost arestată în luna martie și a petrecut 3 zile în închisoare, după care a fost eliberată pe cauțiune. A așteptat apoi 6 luni să-i înceapă procesul, însă atunci când s-a prezentat la tribunal a aflat că judecătorul avea o urgență personală și înfățișarea a fost amânată.

Femeia, despre care pe reţelele de socializare s-a scris folosindu-se hashtag-ul “blue girl” – referire la echipa ei preferată, Esteghlal – s-a întors mai târziu la tribunal pentru a-şi lua telefonul mobil.

Citeste si...  Robert Negoiţă, a anunţat că Dragnea, va veni, marţi s-au miercuri la AMR

Atunci ar fi auzit pe cineva spunând că dacă va fi condamnată, va primi o pedeapsă de la 6 luni până la doi ani de închisoare. În acel moment, Sahar şi-a dat foc în faţa tribunalului şi a murit după o săptămână, la spital.

Sahar Khodayari a decedat, după ce și-a dat foc / Foto: Twitter
În Iran, femeile încă au interdicție pe stadion
Femeile au interdicţie de acces pe stadioane din 1981 în Iran. Interdicţia a fost ridicată temporar anul trecut, pentru ca femeile să vadă pe un stadion din Teheran,pe ecranele de acolo, meciuri de la Cupa Mondială. Ele au mai avut de atunci acces la unele partide internaţionale.

FIFA a stabilit ca termen data de 31 august pentru ca Iran să le permită femeilor accesul pe stadioane, însă iranienii nu au respectat termenul.