Miss Universe 2018 Catriona Gray, o tânără de 24 de ani din Filipine, pe jumătate scoţiană, a fost desemnată cea mai frumoasă femeie din lume, în cadrul galei Miss Universe 2018, care a avut loc duminică seară în Bangkok, Thailanda. Este pentru a patra oară când o reprezentantă din Filipine iese învingătoare la celebra competiţie.

Miss Universe , anul acesta, au participat la celebra competiţie reprezentantele a 93 de ţări. Pe lângă probele de costume de baie şi rochii de seară, concurentele au răspuns la întrebări despre mişcarea #MeToo, despre legalizarea marijuanei în ţările lor şi despre criza imigranţilor în lume.

Câştigătoarea Miss Universe are o diplomă în teorie muzicală şi promovează o campanie pentru combaterea sărăciei din ţara sa, potrivit site-ului Associated Press.

Catriona Gray este a patra reprezentantă din Filippine care câştigă râvnita coroană, după ce a învins alte 93 de concurente din toate colţurile lumii. Pe podium, au mai urcat Miss Africa de Sud, Tamaryn Green (24 de ani), studentă la Medicină şi Miss Venezuela, Sthefany Gutierrez (19 ani), studentă la Drept.

Catriona Gray este jumătate scoţiană – din partea tatălui – şi jumătate filipineză – din partea mamei. S-a născut în Cairns, Australia şi s-a mutat în Filipine când avea 18 ani. Tânăra este model şi cântăreaţă. A urmat studiile în America, unde a absolvit Colegiul de Muzică Berklee din Boston şi are o diplomă în teorie muzicală.

Catriona Gray a mărturisit că se implică în diverse proiecte umanitare şi luptă fiind eliminarea sărăciei din Filipine. Prin campania ”Paraiso: The Bright Beginnings“, tînăra strânge bani pentru a ajuta copiii să meargă la şcoală.

Citeste si...  Cine ar fi crezut că Elena Udrea a aspirat la titlul de Miss

Întrebată pe scena Miss Universe 2018 care este cea mai importantă lecţie pe care a învăţat-o, câştigătoarea a răspuns: ”Lucrez foarte mult în mahalalele din Manila, iar acolo oamenii duc o viaţă foarte tristă, sunt foarte săraci. Am învăţat să caut frumuseţea acolo, să o văd în feţele copiilor şi să o aduc pe scena Miss Universe, pentru ca oamenii să vadă şi aceste situaţii şi pentru a-i convinge să-i ajute pe cei aflaţi în nevoie. Dacă aş putea să-i învăţ pe oameni să fie recunoscători, atunci am avea o lume uimitoare în care copiii ar avea un zâmbet pe faţă“.

De asemenea, ea sprijină bolnavii HIV şi este asistent profesor voluntar la o asociaţie care îi ajută pe tineri să-şi construiască o carieră.

Catriona Gray este pasionată de călătorii şi are un blog unde îşi împărtăşeşte experienţele trăite în diverse colţuri ale lumii.

Tema ediţiei din acest a concursului de frumuseţe Miss Universe a fost „Să dăm putere femeilor”, iar din juriu au făcut parte şapte reprezentante ale sexului frumos, foste câştigătoare ale concursului, femei de afaceri şi un designer.

Anul trecut, titlul de Miss Universe i-a revenit lui Demi-Leigh Nel-Peters, din Africa de Sud.

Foto: Miss Universe/ Facebook

loading...