O fată de 13 ani şi familia ei, dintr-o comună din judeţul Galaţi, trăiesc de două săptămâni un adevărat coşmar. Fată a primit, de la un anonim, 700 de mesaje de amenintare, printr-o aplicatie pe mobil.

Mesajele sunt dure și urmăresc în timp real ceea ce face acea fată de 13 ani în camera ei. Rudele se gândesc că ar putea fi vorba despre un obsedat care și-ar putea duce amenințările la îndeplinire.

Bunicul fetei: „Mesaje cu amenințare cu violul, cu moartea, că o prinde, că o violează. Sunt peste șapte sute și ceva de mesaje.”

Membrii familiei au făcut, la rândul lor, propria investigație și au indicat câteva persoane pe care le suspectează, dar până acum, anchetatorii nu au probe împotriva lor. Părinții fetei trăiesc un adevărat coșmar.

Mama fetei: „Nu dorm, ea nu poate să mai între în cameră, acolo, să mai doarmă. Îmi spune că nu poate să mai intre, că îi este frică. I se pare întruna că este cineva în casă.”

Citeste si...
Senatul va supune la vot ordonanţa anticipatelor

Polițiștii încearcă să ia legătura cu administratorii aplicației mobile care au sediul în Germania, în Berlin, pentru a afla de unde sunt, de fapt, trimise mesajele. Specialiștii cred că deși programul le permite utilizatorilor să rămână anonimi, există metode care pot conduce la identificarea unei persoane ce riscă să pună în pericol siguranța celorlalți.

Ionel Boboc, specialist IT: „Se pot obține informații tehnice care pot duce la identificarea celui vizat. De genul: adresa de IP de unde s-a conectat, numele de utilizator, dacă există o adresă de e-mail asociată, când a fost utilizat contul.”

Tereza Antal, psiholog, Direcția pentru Protecția Copilului Galați: „Cu siguranță va avea un impact psihologic major asupra dezvoltării ulterioare a copilului. Nu știm exact structura de personalitate a acestui individ, dar e posibil, dacă are o tulburare de personalitate, să poată să treacă și la acțiune.”

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului pot oferi consiliere psihologică gratuită, dacă părinții vor dori asta, astfel încât minora să depășească acest șoc cât mai ușor.