Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București SA a lansat, marți, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția de panouri de gard și materiale necesare montării acestora. Investiția Companiei ar urma să fie de peste un million de lei informează mediafax.

Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București SA a lansat a lansat o licitatie in plină controversă în ceea ce privește soarta Companiilor Municipale, după decizia Curții de Apel București care ar solicita anularea hotărârilor de înființare a acestor societăți, Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București SA a lansat o licitație pentru o investiție de peste un million de lei.

„Obiectul contractului constă în furnizarea de panouri de gard și materiale aferente montării acestora pentru realizarea în regie proprie a lucrărilor contractate. Număul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor/candidaturilor, va fi de 20 de zile”, se arată în descrierea anunțului lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP).

Compania vrea să achiziționeze și „materiale bitumale, materiale de semnalizare, bandă reflectorizantă, inele , garnituri și mortar fin pentru fixare”, iar valoarea investiției este de 1.090.239,73 lei, fără TVA. Data de deschidere a ofertelor este 4.01.2019.

În prezent, în jurul Companiilor Municipale înființate de Primăria Capitalei există o întreagă controversă, după ce o decizie a Curții de Apel București ar anula, potrivit Roxanei Wring (USR), hotărârile Consiliului General al Municipiului București de înființare a Companiilor Municipale.

Citeste si...  Mirel Rădoi, în doliu. Fratele lui a decedat

Gabriela Firea de declarat în mai multe rânduri, în ultima săptămână, că aceste Companii nu se vor desființa. Edilul susține că decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB) care ar anula hotărârile de înfiinţare a Companiilor Municipale nu este irevocabilă, ci definitivă, şi spune că aceste societăţi funcţionează şi vor funcţiona în continuare.

Primarul general s-a întâlnit cu reprezentanţii tuturor companiilor care fac parte din Holdingul Municipal pentru a discuta cu ei despre decizia Curţii de Apel Bucureşti. „Am organizat această întâlnire pentru că toţi cei care conduc destinul companiilor municipale şi-au exprimat preocuparea faţă de decizia Curţii de Apel, fiind îngrijoraţi atât pentru sutele de angajaţi pe care îi au în subordine cât şi pentru situaţia lucrărilor de utilităţi publice pe care le desfăşoară. Doresc să ii asigur încă o dată pe cei peste 3.000 de angajaţi că societăţile municipale sunt legale şi funcţionale 100%, există căi excepţionale de atac a acestei decizii, hotărârea fiind definitivă dar şi nu irevocabilă”, a transmis, miercuri, Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă.