PSD contraatacă după ieşirea Alinei Gorghiu de sâmbătă cand aceasta, iritata ca premierul nu renunta la functie, a facut un apel la social democati. Astfel, Gorghiu a facur apel la baronii social-democraţi să-i ceară demisia premierului.
 
alina-gheorghiu
 
„Din păcate, constat cu neplăcută surprindere că, în loc să vedem o demisie de urgenţă, a acestui premier, domnia sa a convocat un consiliu naţional al PSD pentru luni. Dacă era un om politic cu responsabilitate, făcea această convocare de urgenţă, astăzi, pentru că situaţia aceasta de criză politică fără precedent necesită o rezolvare rapidă, urgentă, a situaţiei. A convocat un consiliu executiv şi cam toată lumea intuieşte care va fi finalitatea acestui consiliu. Va încerca, aşa cum ne aşteptăm cu toţii, să facă justiţie şi să se ascundă în spatele deciziei colegilor de partid, pentru a nu-şi da demisia.
 
Fac un apel la responsabilitate, nu la Victor Ponta, pentru că din păcate domnia sa a mai spus că-şi dă demisia şi în 2014, şi în martie 2015 în cazul în care va fi pus sub urmărire penală, şi constat că nu o face. Dar fac un apel la responsabilitate faţă de toţi liderii PSD care înţeleg cât de gravă este situaţia din acest moment. Fac un apel la aceşti lideri ai PSD să îi ceară lui Ponta demisia, să îl facă să plece de la Palatul Victori,a nu pentru că PSD se îndreaptă către faliment politic cu Victor Ponta la guvernare, ci pentru că înţeleg cât de gravă este situaţia în care România este pusă de un om iresponsabil politic, cum este Victor Ponta”, a declarat sâmbătă Alina Gorghiu. 
 
Dacă liderul liberalilor a cerut demisia premierului şi le-a cerut baronilor PSD să nu-l mai susţină pe Ponta, social-democraţii au imitat ce au vazut la adversarii politici, deci cer şi ei demisia copreşedintelui PNL. Solicitarea vine de la numărul 2 din PSD, Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional al social-democraţilor. „O ieșire la limita penibilului. Doar așa pot califica mesajele transmise de doamna Alina Gorghiu în conferința de presă de astăzi. Din tot discursul domniei sale nu am înțeles decât că cerșește, acesta este termenul corect, o criză politică. Tocmai demisia unui Guvern înseamnă criză politică. Dacă cineva ar trebui să demisioneze de undeva, atunci acel om este Alina Gorghiu, care ar trebui să demisioneze din Parlament pentru faptul că a păcălit electoratul aliindu-se cu PDL”, a declarat Rovana Plumb.
 
Schimbul de replici dintre Alina Gorghiu şi Rovana Plumb, inceput inca din momentul in care Gorghiu se afla in Japonia iar Plumb se lansa in ironii legate de depunerea motiunii de cenzura, vine în contextul în care DNA îl acuză pe Ponta de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, spălarea banilor, conflict de interese. Premierul s-a prezentat vineri la DNA, iar ulterior preşedintele Iohannis i-a cerut demisia. Premierul a refuzat să-şi dea demisia. A facut acest lucru si vineri si a ramas de neclintit in aceasta decizie si duminica, atunci cand a anuntat din nou ca nu va renunta la functia de premier.
Citeste si...  ALERTĂ - Jean Claude Juncker, întâmpinat de Viorica Dăncilă la aeroport / SURSE