Business

Nu te lasa pacalit de denumirea lor: miniexcavatoarele iti ofera maxi performante!

Nu stim daca ti-ai imaginat vreodata ca un obiect care poate ajunge sa cantareasca 6 tone va fi catalogat drept „mic”, insa acest lucru se intampla cu miniexcavatoarele. Bineinteles, denumirea respectiva este folosita pentru a le diferentia de excavatoarele obisnuite, care pot cantari chiar si 40 de tone.

Revenind, insa, la subiectul nostru, aceste vehicule sunt extrem de utile in lucrari de sapare, demolare sau pentru manipularea materialelor grele.

Spre deosebire de „suratele” lor, de miniexcavatoare este nevoie in cazul unor lucrari mai reduse din punctul de vedere al complexitatii, pe santiere cu o intindere nu atat de mare.

Pe langa situatiile enumerate mai sus, putem folosi un astfel de utilaj si pentru compactare, amenajarea terenurilor, pregatirea siturilor pentru pavaj, deszapezire, dar si pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare.

La capitolul specificatii tehnice, merita punctate urmatoarele aspecte: miniexcavatoarele cantaresc intre 1 si 6 tone si au o forta a bratului / o forta de rupere si sapare a pamantului care variaza intre 5 kN si 27 kN.

In ceea ce priveste forma acestora, ele sunt de tipul zero tail (cabina nu depaseste lungimea si latimea senilelor), short tail (cabina este putin mai mare) si conventional tail (cabina depaseste atat lungimea, cat si latimea senilelor). Primele dintre acestea sunt cele mai potrivite pentru lucrul in spatii inguste, cum ar fi santurile din jurul unui zid sau al unei case.

Miniexcavatoarele au numeroase beneficii, majoritatea dintre acestea avand legatura cu raportul neasteptat de bun dintre dimensiunile lor reduse si performantele lor remarcabile.

Astfel, aceste utilaje sunt, in primul rand, foarte usor de transportat si manevrat, spre deosebire de excavatoarele mai mari. Acest lucru duce la o scadere semnificativa a timpului necesar pentru pregatirea unei lucrari, ceea ce se traduce prin eficienta maxima.

Totodata, miniexcavatoarele sunt foarte versatile si intuitiv de condus. Ce inseamna acest lucru? Faptul ca nu va trebui sa cheltui foarte multe resurse, nici financiare, nici de timp, pentru a invata singur sau a-i invata pe altii sa le conduca.

In acelasi timp, avand dimensiuni reduse, acest vehicul poate ajunge cu usurinta in locuri mai stramte si poate fi folosit chiar si pentru demolari interioare (spre exemplu, in case).

Nu in ultimul rand, miniexcavatoarele sunt mai precise in ceea ce priveste sapaturile, dar si mai ieftin de intretinut si de reparat decat variantele mai mari, probleme precum ruperea cablurilor aparand foarte rar.

Aceste vehicule pot fi dotate cu accesorii precum: diverse forme si dimensiuni de cupe de excavare si taluzare, placi de compactare, foreze, cositoare, grafiere, picoane si mulchere.

In cazul in care iti doresti sa cumperi un miniexcavator, trebuie sa stii ca pe site-ul de anunturi Autoline gasesti peste 2.700 de oferte. Vorbim despre modele marca Hitachi, Caterpillar, JCB, Komatsu, Kubota sau Volvo, noi, second hand sau recuperate in urma unor accidente minore.

Acestea sunt produse intre anii 1988 si 2020, au o raza de sapat de pana la 10 metri si ating o adancime de pana la 13 metri. In ceea ce priveste tara de provenienta, acestea sunt fie autohtone, fie vor fi livrate din Europa, CSI sau China.

blank