Guvernul pregăteşte o nouă metodă de penalizare a proprietarilor de maşini care poluează. Un proiect de lege al taxei auto urmează să fie finalizat până la sfârşitul anului, a declarat la Alba Iulia, ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu.

Întrebată de proiectul privind noua taxă auto, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat miercuri, la Alba Iulia, că la această metodă de penalizare a poluatorilor lucrează specialişti din mai multe ministere.

”Când emit un ordin de ministru, scot o ordonanţă de urgenţă, un HG, un proiect de lege, întotdeauna ele sunt foarte bine fundamentate şi inclusiv fac dezbatere publică astfel încât să nu am NICI UN FEL DE FISURĂ în adoptarea acelui act normativ. Aşa vă spun şi de data aceasta. Undeva, până la sfârşitul anului, pentru că ne dorim să luăm absolut la mână, împreună cu colegi de la Ministerul Transporturilor, RAR, Ministerul Finanţelor, Ministerul Justiţiei, pe toate părţile, analiza acestei viitoare metode de penalizare a poluatorului în sensul că nu dorim ca ea să mai fie atacatăcontestată şi să câştige cineva în instanţă. Adică din toate punctele de vedere să ne asigurăm”, a spus Graţiela Gavrilescu.

Citeste si...  Dragnea anunţă, oficial, că Ambasada României din Israel se mută la Ierusalim: „Guvernul a adoptat un memorandum. Trebuie să folosim această şansă uriaşă”