De acum este oficial. Impulsul necontrolat de a-ţi face selfie în orice moment şi situaţie, cu scopul de a le publica online, ar putea fi calificat drept afecţiune psihică şi se numeşte SELFITĂ (selitis), relatează The Telegraph, citat de Agrerpres.

O echipă de psihologi britanici şi indieni a ajuns, după cercetări aprofundate, că selfita chiar e o problemă şi au conceput chiar o scală intitulată ”Selfitis Behaviour Scale” (scală comportamentală pentru selfită) pentru evaluarea gradului de severitate al acesteia.

Scala a fost stabilită în urma studiilor făcute în India, pe 400 de voluntari. Această ţară a fost aleasă pentru că are cei mai mulţi utilizatori de Facebook, dar şi cel mai mare număr de decese în rândul celor care încearcă să-şi facă selfie-uri în locuri periculoase.

Concluziile studiului au confirmat că există trei niveluri de selfită.

Selfita la nivel limită cuprinde acele persoane care îşi fac selfie-uri de cel puţin trei ori pe zi, însă nu le publică pe reţelele de socializare.

Citeste si...
Vanghelie și Oana Mizil nu s-au lecuit după jaf: şi-au luat tot filipineză

În faza acută a bolii, persoanele publică online selfie-urile.

În cea de-a treia etapă a selfitei, cea cronică, utilizatorii de reţele de socializare resimt o nevoie incontrolabilă de a-şi face fotografii şi de a publica de cel puţin şase ori pe zi.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care suferă de selfită au nevoie de atenţie şi de multe ori manifestă o lipsă de încredere în sine. Tocmai de aceea, ei speră ca prin publicarea imaginilor cu ei înşişi îşi îmbunătăţesc statul social şi reuşesc să se integreze într-un grup.

Selfita nu este prima afecţiune psihică determinată de evoluţia tehnologiei. Specialiştii mai vorbesc şi despre nomofobia, frica de a nu fi în apropierea unui telefon mobil, cyberhondria, senzaţia de rău după căutarea în mediul online a unor simptome de boală, mai notează The Telegraph, citat de Agrespres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.