Modelul de pe blana tigrilor e unica pentru fiecare individ, asa cum sunt amprentele pentru oameni. Dungile, alaturi de culoarea portocalie a blanii, joaca un rol important in supravietuirea felinelor, scrie National Geographic.

Cercetatorii au vrut sa descopere ce rol are blana tigrilor, mai ales ca acea culoare puternica nu poate fi camuflata atat de usor in padurile verzi din Asia. Cu ajutorul unor simulari pe calculator, experti din cadrul Universitatii din Bristol au demonstrat ca aspectul inedit ajuta felinele sa vaneze.

In timp ce oamenii pot distinge mai multe culori, caprioarele – una dintre prazile preferate ale tigrilor – pot vedea doar albastru si verde. Din moment ce nu pot distinge culoarea rosu, vad blana portocalie a tigrilor in nuante de verde, ce le permite felinelor sa se camufleze mai usor in habitat, potrivit Daily Mail.

Citeste si...  Prea mult sex?

“Daca iei in considerare blana unui tigru (Felis tigris), ea pare portocalie unei vietuitoare ce poate distinge trei culori, in loc sa para verde,” a scris dr. John Fennell in studiul publicat in Royal Society Journal Interface. “Insa, asa cum am ilustrat, atunci cand blana e vazuta de un animal ce distinge doar doua culori, aspectul tigrului e foarte eficient.”

Blana portocalie a tigrilor pare verde pentru prada lor preferata, ceea ce ii ajuta sa vaneze mai eficient. Mamiferele nu pot creste blana verde, asa ca aceasta metoda e o solutie ineditata de adaptare la habitat.