Nu ne asteapta imbunatatiri fiscale in 2019.Ministerul Finanțelor Publice (MFP) va pune pe tapet o mulțime de propuneri menite să ușureze viața contribuabililor, precum eliminarea impozitului pe dividende, consolidarea fiscală pentru companii, corectarea inadvertențelor din Codul Fiscal ș.a., dar nu va implementa niciuna dintre ele, pe motiv că „nu există spațiu fiscal”, consideră Gabriel Sincu, partener asociat al EY România. Expertul atrage atenția că ar putea apărea riscul unor majorări de impozite (n.r. – se vehiculează reintroducerea impozitului progresiv pentru angajați), în condițiile în care a fost deja subminată ideea de cotă unică: „Atitudinea agresiv-abuzivă a autorităților fiscale va continua în tot ceea ce înseamnă inspecții fiscale, pe fondul unei reduceri accelerate a gradului de conformare voluntară. Acest lucru va genera probleme și mai mari contribuabililor, va aglomera și mai mult echipele de soluționare a contestațiilor și instanțelor”.

Nu ne asteapta imbunatatiri fiscale in 2019 :

Băncile vor investi masiv pentru securizarea informațiilor
Sectorul bancar va face investiții semnificative pentru securizarea tranzacțiilor și datelor personale ale clienților, apreciază Vladimir Kalinov, vicepreședinte Retail al Raiffeisen Bank. În opinia sa, vor fi două cuvinte-cheie în băncile comerciale în 2019: „date“ și „tehnologie“. Datele vizează personalizarea serviciilor (clienții vor să primească oferta de care au nevoie în momentul și, eventual, în locul în care au nevoie). Tehnologia asigură a acces nonstop și ușurință în utilizare. Din acest punct de vedere, utilizarea telefonului mobil în accesarea serviciilor va avea și în 2019 o evoluție spectaculoasă, consideră bancherul.

Citeste si...  Lora a lovit cu maşina un adolescent aflat sub influenţa alcoolului

Piața leasing-ului auto se îndreaptă spre automobilele hibrid
Tendințele ce vor marca evoluția pieței de leasing operațional în 2019 sunt dictate de schimbările de la nivelul comportamentului și preferințelor clienților, a declarat Bogdan Nestor, director general al Țiriac Operating Lease. Acesta preci-
zează că preocuparea față de creșterea calității vieții prin protejarea mediului îi determină pe tot mai mulți utilizatori de autovehicule să opteze pentru variantele de tip hibrid și electrice. Din acest motiv, se va înregistra o creștere a volumului de clienți de leasing operațional pe acest segment, în detrimentul cererii pentru autovehicule cu motorizare diesel.

Nu ne asteapta imbunatatiri fiscale in 2019 :

Bogdan Nestor consideră că digitalizarea va continua să câștige teren și în 2019 în zona serviciilor de leasing operațional, cu ajutorul aplicațiilor mobile, al platformelor online și al gadget-
urilor. În plus, tot mai mulți clienți din zona IMM și PFA vor apela la aceste servicii, după ce au devenit conștienți de avantajele oferite de leasingul operațional în dezvoltarea propriei afaceri.