Sexul este o necesitate a corpului care se bazeaza pe nevoia de reproducere si tendinta de socializare. Supravietuirea omului perioade lungi de timp se bazeaza pe abilitatea sa de a trai in grup, de a lega relatii, iar una dintre celebrarile relatiilor este un act sexual.poza 3

Cum te anunta organismul ca nu mai poate rezista fara sex?

  1. Nervozitate excesiva
  2. Stres permanent
  3. Anxietate si migrene persistente
  4. Lipsa poftei de mancare
  5. Insomnii sau lipsa nevoii de a dormi
  6. Fantezii sexuale frecvente
  7. Sentimente contradictorii fata de anumite persoane

Concluzia?

O viata sexuala aproape inexistenta poate cauza multiple reactii fizice si psihologice ale individului, reactii ce nu intotdeauna pot fi explicate: mancarimi, iritatii ale pielii, furie, frustrare nejustificata, ranirea emotionala a celor din jur sau chiar fizic, agresiune verbala sau emotionala.

Pentru a preveni aceste efecte si reactii trebuie sa invatati sa identificati acele perioade in care aceste simptome isi fac aparitia. Aceste intervale variaza de la o persoana la alta in functie de varsta, sex, stil de viata, conditie fizica, anumite perioade deosebite din viata partenerilor (sarcina, menopauza, andropauza) .

Citeste si...  Cercetatorii au stabilit! Femeile frumoase obtin mult mai usor ceea ce isi doresc

O viata fara sex poate fi foarte dificila pentru unele femei si de-a dreptul relaxanta pentru altele. Sa nu uitam ca, din pacate, foarte multe femei nu se bucura de actul sexual si nu resimt placeri deosebite, asa ca o perioada fara sex le va scuti de stresul fiecarui act sexual in parte, atat din punct de vedere fizic cat si psihic: nu mai trebuie sa gaseasca scuze in fata partenerului pentru ca nu s-a bucurat de actul sexual.