Nu doar politicienii au inceput sa aiba probleme cu viza pentru Statele Unite ale Americii: mai nou, si artistii se lovesc de acest gen de probleme, din motive aparent necunoscute, dar care, sustin acestia, ar avea la baza niste sforarii tipice pentru cei care isi disputa suprematia in privinta organizarii de spectacole ale romanilor peste ocean. Cert este ca, recent, Ambasada Statelor Unite a luat decizia de a retrage vizele mai multor artişti care au întreţinut în ultimii ani podul cultural dintre România şi SUA!
 
vize_sua_79089700-420x237
 
Printre cei care deja nu mai au de ce sa isi cumpere bilet de avion pentru SUA, pentru ca nu mai au viza, se numără Raoul, Adrian Enache, Jean de la Craiova, Cristian Rizescu, Maria Dragomiroiu, Stelian Petcu, Paul Stângă, George Târgovişteanu şi Nicola, iar vinovat de asta ar fi, potrivit spuselor celor vaduviti de dreptul de a mai pasi in SUA, un impresar american de origine sarba. Iata cum sansa ca românii stabiliţi peste Ocean, cu dor de distracţie ca acasă si care vor să se bucure de prestaţia anumitor solişti la petrecerile lor – majoritatea banchete organizate în sălile de ceremonie ale bisericilor ortodoxe şi ale restaurantelor cu specific românesc – a fost spulberată. Brusc şi fără vreun avertisment.
 
Ambasada SUA în România le-a interzis mai multor artisti romani, doriti peste ocean, accesul pe teritoriul american.
La baza deciziei oficialilor ar sta, cred artiştii rămaşi fără viză, o reclamaţie făcută de Branislav “Branko” Podrumedic, un sârb stabilit peste Ocean pe la mijlocul anilor ’80 şi devenit de mulţi ani cetăţean american.
El e patron de restaurant cu specific românesc şi, de bună vreme, impresar, coordonând mai multe turnee în centrele comunităţilor din Statele Unite şi Canada.
 
Conform cântăreţilor în cauză, Branko ar încerca să pună monopol pe activitatea concertistică românească de peste Ocean, iar faptul că artiştii ar putea rupe exclusivitatea cu el şi l-ar putea sări la viitoarele turnee l-a determinat să-i reclame.
 
În consecinţă, după analizarea plângerii, ambasada a concluzionat că vedetele noastre câştigă averi cântând pe pământ american, drept pentru care a retras mai multe vize turistice. Pe viitor, cântăreţii şi instrumentiştii români ce doresc să viziteze diaspora o pot face numai după ce vor obţine vize de lucru pentru artişti profesionişti, scrie libertatea.ro
 
Deşi nu vor să comenteze decizia, “rejectaţii” au tocmit un jurist care să-i reprezinte într-o audienţă la ambasadă, pentru a primi lămuriri şi a-şi face dreptate. Anul acesta, actele incomplete ale membrilor trupei sale i-au dat programul peste cap lui Connect-R. A trebuit să se reprogrameze la ambasadă, pentru o nouă încercare de a obţine viza de America, iar din această cauză, şi-a început turneul în Statele Unite cu o săptămână întârziere. În urmă cu şase ani, mai mulţi artişti care urmau să cânte la un festival românesc au rămas acasă din cauza lui Sorin Brotnei (Akcent).
Deşi era înregistrat pentru viză de muncă la ambasadă, el a solicitat viză de turist pentru el şi iubita lui de atunci. Naivitatea şi insistenţa l-au costat retragerea vizei de lucru, iar colegii săi – Adi Sînă şi Mihai Gruia, dar şi Andreea Bănică, Lucian Mitrea şi Florin Petrescu “Axinte” – au preferat să rămână acasă decât să suporte ruşinea unui spectacol incomplet. 
 
Despre Adrian Minune umblă vorba că ar avea interdicţie pe viaţă în America, din cauza unui personaj dubios, care a intrat în ţară pe lista de trupeţi a artistului şi apoi a săvârşit acte infracţionale. A ştiut ori nu de isprăvile individului, celebrul manelist a căzut drept vinovat şi a rămas cu un mare of, el fiind unul dintre cei mai iubiţi solişti în rândul comunităţilor române. Ultrasolicitat pentru turnee care i-ar putea aduce averi în dolari, Adrian Minune e nevoit acum să refuze politicos ofertele, încercând să ţină ascuns secretul său compromiţător.
 
Pe 1 mai, Alexandra Stan ar fi trebuit să susţină un spectacol într-un club din New York. Negocierile privind onorariul au decurs perfect şi organizatorii au tipărit afişele, dar chiar înaintea plecării, artista a realizat că-i expirase viza de lucru, fapt ce nu i-ar fi permis să cânte şi să încaseze bani pentru asta…
În disperare de cauză, patronii localului l-au contactat pe Keo, care, culmea, nu a mai ajuns nici el la petrecere, fix din acelaşi motiv. 
 
Pana se va rezolva cumva neplacuta situatie legata de vize, artistii romani isi fac socoteala ca au pierdut sume frumoase de bani, romanii stabiliti in SUA se simt vaduviti de bucuria de a-si alina dorul de tot ce inseamna „acasa” si toata lumea spera ca oficialii americani vor analiza serios situatia si lucrurile vor reintra in normal. Pana la urma, totul a plecat de la invidie si lacomia unui manager care vrea sa detina suprematia in domeniu.
Citeste si...
Premieră în lumea medicinei: A fost realizat primul transplant de penis şi scrot

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.