Novak Djokovic (33 de ani) continuă să fie pus la zid pentru dezastrul de la Adria Tour, turneul organizat de numărul unu ATP în Serbia și Croația, competiție care s-a transformat într-un adevărat focar de coronavirus.

”Djokovic nu crede nici în vaccin. Se consideră un guru al tuturor!”
Ultimul care l-a criticat este Jean-François Caujolle (58 de ani), fost tenismen și actual director al turneului de la Marseille. Francezul a lansat acuzații fără menajamente la adresa sârbului, pe care îl consideră iresponsabil.

„Cineva are impresia că este mai presus de toți, se consideră de neatins, se vede un Mesia. Nu este imaturitate, el are o latură mesianică care îl face să se simtă mai presus de anumite legi ale naturii. Îmi aduce aminte de Turnul Babel, în care oamenii încercau să fie zei.

Djokovici s-a pus deasupra tuturor. Se consideră de neatins, un guru al tuturor. El nu crede nici în vaccin. OK, poate că nu crezi în vaccin, poate crezi că te poți trata cu plante, dar ești responsabil când faci astfel de afirmații public. Ar fi mai bine să nu ieși în fața tuturor cu asemenea declarații”, a declarat Jean-François Caujolle, potrivit Tennis Net.

Jean-François Caujolle: ”La Djokovic, exteriorul este neted, interiorul un pic mai chinuit și pe alocuri violent!”

Citeste si...  Decizia prelungirii stării de alertă, luată săptămâna viitoare. Premierul Ludovic Orban anunță deja ce va relaxa

Directorul turneului de la Marseille nu s-a oprit aici. El e convins că Novak Djokovic nu trebuie să fie președinte ale consiliului jucătorilor de tenis.

”Ar trebui să demisioneze din funcția de președinte al consiliului jucătorilor. Mi-aș dori să fie bărbați adevărați unii dintre sportivi și să spună că este prea mult. Aș vrea să aud această părere de la oameni cu influență în circuit: Tsonga, Monfils, Federer, Nadal.

La Djokovic, exteriorul este neted, iar interiorul este un pic mai chinuit și pe alocuri violent. El nu este nici pe departe icoana tenisului” a mai spus Caujolle.

La Adria Tour, turneu jucat la Zadar (Croația) și Belgrad (Serbia), au fost depistați pozitiv cu coronavirus mai mulți sportivi și oameni din staff-urile jucătorilor, inclusiv Novak Djokovic și Jelena, soția sa. Printre ei, Grigor Dimitrov, Borna Coric, Marko Paniki (preparatorul fizic al lui Djokovic), Kristijan Groh (antrenorul lui Dimitrov), Viktor Troicki şi soţia sa însărcinată.

În Serbia şi Croaţia, pentru că măsurile de distanţare nu sunt obligatorii, nu au fost aplicate. Participanţii au fost văzuţi jucând baschet, fotbal, tenis, îmbrăţişându-se în faţa publicului, atât la Belgrad, unde a avut loc prima etapă a Adria Cup, cât şi la Zadar. Djokovic chiar a postat fotografii cu o petrecere a jucătorilor după meciuri.