Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip abia ce-a primit investitura, săptămâna trecută. A depus jurământul în secret, din cauza protestatarilor din stradă care cer și astăzi demisia noului guvern și organizarea de alegeri anticipate. El va fi însă marți, 26 ianuarie, la București, într-o vizită oficială în care se va întâlni atât cu Președintele Klaus Iohannis și cu Prim-ministrul Dacian Cioloș, cât și cu Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

În cadrul întrevederilor pe care le va avea se va axa și pe subiecte ce ţin de cooperarea energetică între cele două state, a declarat luni ministrul economiei şi comerţului de la Chişinău, Octavian Calmâc, citat de moldova.org.

Citeste si...  Antenele, strategii de avarie: au chemat înapoi o vedetă dată afară. Vezi pe cine

Octavian Calmâc spune că este vorba, în primul rând, de extinderea gazoductului Iaşi-Ungheni pe teritoriul Republicii Moldova, până la Chişinău şi de construirea staţiei de comprimare a gazelor pe teritoriul Ucrainei pentru ca gazoductul să poată fi utilizat la capacitate maximă.

Un alt subiect din domeniul energetic este cel legat de interconexiunea liniilor de înaltă tensiune care va asigura independenţa energetică a Republicii Moldova, a indicat Octavian Calmâc, menţionând că studiile de fezabilitate au fost realizate şi că în prezent s-a ajuns la faza de proiectare.