Un polițist din Penitenciarul-Spital București-Rahova a fost confirmat cu noul coronavirus, a anunțat miercuri dimineață Administrația Națională a Penitenciarelor.

Un angajat al Penitenciarului-Spital București-Rahova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Este vorba despre un polițist de penitenciare, este asimptomatic.

„Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție, și nu a interacționat cu persoane private de libertate. Angajații identificați contacți au fost testați, rezultatele obținute fiind negative”, mai spune ANP.

„La nivelul întregului sistem penitenciar, se menține aplicarea Planului de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii și răspândirii infecției cu COVID-19 în rândul personalului și al persoanelor private de libertate. Purtarea echipamentului de protecție și păstrarea distanței de siguranță în activitățile care presupun interacțiune se implementează în continuare, administrațiile locurilor de deținere promovând conduita de prevenție asumată de la debutul contextului epidemiologic. Misiunile specifice se realizează în condiții optime, fără disfuncționalități, iar starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate este corespunzătoare”, precizează sursa citată.

Citeste si...
Bombă! Noul coronavirus ar putea fi influențat de temperatură și umiditate

Administrația Națională a Penitenciarelor adaugă că „măsurile adoptate de sistemul penitenciar au în vedere interesul superior al persoanelor custodiate, personalului și terților, și respectă reglementările Ministerului Sănătății și ale Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență”.