Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, Popa Gabriel, directorul de achiziţii din RATB, Florin Badiu, şi Constantin-Cosmin Coman au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile de magistraţii Tribunalului Ilfov în dosarul în care sunt acuzaţi de evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă.

Cei trei sunt cercetaţi în dosarul penal nr. 459/P/2017 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în care „se efectuează urmărirea penală cu privire la infracţiunile de evaziune fiscală în formă continuată, constituirea unui grup infracţional organizat, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi favorizarea făptuitorului, fapte prin care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 3.785.988, 90 lei reprezentând TVA şi impozit pe profit”.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti anunţa sâmbătă că a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii faţă de trei inculpaţi bănuiţi de evaziune fiscală în formă continuată, urmând a fi sesizat Tribunalul Ilfov cu propunerea de arestare preventivă a acestora pe o durată de 30 zile. Cei trei sunt managerul Arhiepiscopiei Tomisului, Popa Gabriel, Anişoara Duna, călugăriţă la mănăstirea Galeşu, şi un director director de achiziţii din cadrul Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Florin Badiu.

Potrivit unui comunicat al IGPR, vineri, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au efectuat 25 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Buzău şi Constanţa, la persoane fizice, la firme şi la instituţii, în urma cărora s-au ridicat documente contabile, unităţi de calcul şi aproximativ 200.000 de euro.

Citeste si...  Doi turişti s-au înecat la Neptun

„Din cercetări a reieşit că, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, s-ar fi dezvoltat o reţea infracţională de distribuţie a produselor textile, prin intermediul căreia ar fi fost valorificate aproape 50 de autotrenuri cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, fără documente legale, către comercianţi din judeţul Ilfov, precum şi în alte judeţe din ţară, se precizează în comunicat.

Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăţi cu sediul în Burgas – Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrări intracomunitare către firme din Polonia şi Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetăţeni chinezi.

Totodată, arată sursa citată, sâmbătă, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, poliţiştii şi inspectorii antifraudă au efectuat 45 de controale ample în municipiul Bucureşti şi în judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Constanţa, Dolj, Dâmboviţa, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Suceava şi Vâlcea.

„În urma verificărilor, pentru neregulile descoperite, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, au fost ridicate sume de bani cu privire la care existau suspiciuni că ar reprezenta venituri neînregistrate şi s-a dispus confiscarea mărfurilor deţinute ori comercializate fără documente justificative. De asemenea, în zilele următoare, cu sprijinul D.R.V. Bucureşti, se vor desfăşura acţiuni de verificare şi desigilare a unor transporturi de mărfuri, aparţinând membrilor grupării infracţionale”, se menţionează în comunicatul IGPR.