Norica Nicolai este de părere că justiţia românească nu are de câştigat dacă Tiberiu Niţu ar demisiona cu câteva luni înainte de finalizarea mandatului. Aceasta nu consideră că procurorul general al României a încălcat legea, în cazul coloanelor oficiale.eurodeputata-pnl-norica-nicolai-s-a-inscris-in-grupul-europarlamentar-alde-18487120

„Aş vrea să nu mă pronunţ, vă mărturisesc sincer, pentru că nu cunosc detaliile cazului. Ştiu că utilizarea de coloane oficiale este o tradiţie, punem ghilimelele de rigoare, pentru foarte mulţi demnitari români, foarte mulţi miniştri de Interne de-a lungul timpului au folosit aceste coloane oficiale. Domnul Oprea se apără, spunând că există reglementări care-i permit acest lucru”, a spus europarlamentarul Norica Nicolai.

„Procurorul general are nevoie de protecţie, într-o ţară în care criminalitatea organizată ia forme violente, în care ameninţările, şantajul… şi au mai fost atacuri şi la judecători şi la procurori, ar fi fost obligatoriu să aibă nevoie de protecţie. Eu cred că domnul Niţu nu a încălcat legea, probabil că au existat o serie de aprobări birocratice, care să-i permită să aibă protecţie. Ar fi fost mult mai important să sprijinim justiţia şi să nu încercăm să o demolăm, dacă vreţi, într-o bătălie între parchete” este de părere Norica Nicolai.

Citeste si...  Eurodeputații şi-au primit mandatele: Mircea Diaconu, absent de la ceremonie

In privința unei posibile demisii a lui Tiberiu Niți, europarlamentarul Norica Nicolai a declarat. ”Domnul Niţu fără îndoială va lua cea mai bună decizie pe care o consideră de cuviinţă. Nu cred că înainte cu câteva luni de finalizarea mandatului, justiţia românească ar avea foarte mult de câştigat dacă domnul Niţu ar demisiona”.