Europarlamentarul Norica Nicolai a reacționat duminică, la Antena3, după ce Comisia Europeană a trimis o scrisoare autorităţilor române în care formulează o serie de întrebări despre evoluţiile legislative din domeniul justiţiei.

„Faptul că această scrisoare a fost trimisă premierului, la solicitarea premierului, care s-a angajat în discuția cu dl Timmermans că vom face precizări, dovedește cât de superficial lucrează Comisia Europeană, pentru că ar fi trebuit ca înainte să acuze să știe despre ce este vorba. Sunt explicații cu privire la legile care au fost deja adoptate și probabil MJ va explica care este arhitectura instituțională. (…) Este un lucru absolut normal, absolut firesc și este foarte bine că România va face precizările de drept. (…) Înainte de a face declarații cu privire la statul de drept din România, Comisia trebuia să se informeze și asta confirmă clar că n-a avut o informare precisă cu privire la situația statului de drept și a utilizat doar niște lozinci.”, a spus Norica Nicolai.

Citeste si...  Viaţa de spartan! Uite cum se antrenează Lucian Bute!

La 3 octombrie, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, a avut loc o dezbatere privind situaţia statului de drept în România, la care au fost prezenţi şi şefa guvernului român, Viorica Dăncilă, şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Acesta a avertizat autorităţile de la Bucureşti că executivul comunitar va fi dur, dacă va fi necesar, în evaluarea României, în timp ce Viorica Dăncilă a încercat să convingă că România va respecta statul de drept şi că nu se va abate de la drumul său pro-european.