Vicepreşedintele grupului ALDE din Parlamentul European, Norica Nicolai a cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu, în lumina ultimelor scandaluri din sănătate.

„Cred că cea mai bună formă de a le gestiona ar fi fost să-şi dea demisia, pentru că nu a gestionat nimic; dimpotrivă: am sentimentul că a creat aceste scandaluri. Nu ştiu ce motivaţie au, dar sunt de un cinism şi de o lipsă de respect faţă de oameni cum rareori am văzut. Eu înţeleg nevoia de a asigura deficitul până în 3%, dar să nu majorezi salariile, să nu plăteşti la domenii care sunt absolut dificile (mă refer la tuberculoză, de pildă), să restitui banii fără să faci nimic (în condiţiile în care avem în ţară – şi dau exemplu Galaţiului – focare de tuberculoză), la hemofilie să ai bani, dar să nu dai niciun leu acestor oameni mi se pare de-a dreptul criminal. Plus transplantul, unde este vizibil că domnul ministru are un alt tip de interes”, a afirmat Nicolai.

Citeste si...  Răsturnare de situaţie după mazilirea lui Mihai Tudose: Care va fi soarta Palatului Elisabeta

Norica Nicolai nu a uitat nici de controversele din justiție: condamnarea în primă instanţă a Alinei Bica la 4 ani de închisoare cu executare simultan cu achitarea lui Adriean Videanu, precum şi numirea, de către preşedintele Klaus Iohannis, a lui Iulian Ilie Dragomir (cunoscut drept „judecătorul cu naşu-n suflet”) în funcţia de vicepreşedinte al ICCJ.

„Domnul Videanu ştiu că a fost trimis în judecată pentru complicitate. Păi, dacă complicele este achitat, nu ştiu cum autorul se poate face vinovat”, a continuat Nicolai.

„E normal. Domnul preşedinte are opţiunile lui, e continuator al unui tip de politică început de domnul Băsescu, aşa că nu mă aşteptam să numească un judecător echidistant”, a spus parlamentarul european.