Adio aderare la Spațiul Schengen în următorii ani. Toate eforturile României de a ajunge să îndeplinească toate cerințele europene au fost ruinate de un nou MCV. Raportul Comisiei Europene arată în cadrul Mecanismului de Cooperare și de Verificare (MCV) că avântul reformelor s-a pierdut în ansamblu și că unele aspecte ce păreau îndeplinte anul trecut trebuie reluate.”Deși punerea în aplicare a unora dintre recomandări progresa bine, în cursul anului 2017 avântul reformelor s-a pierdut în ansamblu, ceea ce a încetinit punerea în aplicare a recomandărilor rămase și, de asemenea, a generat riscul redeschiderii unor aspecte care fuseseră considerate ca fiind îndeplinite în raportul din ianuarie 2017″, se arată în raport.

Un motiv de îngrijorare îl este tensiunea creată în jurul independenței sistemului judiciar care a fost pusă sub semnul întrebării. „În cursul perioadei de nouă luni de la raportul din ianuarie 2017, în care s-au stabilit principalele recomandări pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor de referință cuprinse în MCV, s-au realizat progrese cu privire la o serie de recomandări, în special recomandarea 8, care a fost pusă în aplicare în mod satisfăcător, și, sub rezerva aplicării practice, cu privire la recomandările 2, 7 și 12”, relevă raportul.

Citeste si...
Darius Vâlcov ȘOCHEAZĂ: 'ROBOR-ul acesta e umflat artifical de către nouă bănci'

 

„Am constatat progrese în unele domenii, dar mai sunt încă multe de făcut. România a pus în aplicare unele dintre recomandările noastre, dar în privința altora nu a realizat până acum progrese suficiente. Mă bazez pe Guvernul României să continue reformele necesare și să evite regresul, astfel încât să putem colabora în vederea atingerii obiectivului de finalizare a MCV în cadrul actualului mandat al Comisiei”, a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene (CE), Frans Timmermans, conform unui comunicat al CE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.