Autoritățile din SUA sunt puse pe jar de numeroasele proteste care au loc după victoria lui Trump. Foarte mulți americani sunt furioși și spun că Trump nu ete președintele lor.

Pentru a liniști lucrurile, preşedintele încă în funcție, Barack Obama a lansat joi seara un mesaj de unitate către protestatarii anti-Trump, precizând că atât democraţii cât şi republicanii sunt cetăţeni americani şi patrioţi.

De asemenea, liderul american a declarat că este totuşi dreptul cetăţenilor de a protesta într-o manieră non-violentă faţă de victoria în alegerile prezidenţiale a lui Donald Trump. Mesajul de unitate vine după prima întâlnire dintre Barack Obama şi Donald Trump, care a avut loc la Casa Albă, informează Reuters.

”Este important să ne amintim la două zile după alegeri că, chiar dacă suntem democraţi sau republicani, cu toţii suntem înainte de toate cetăţeni americani şi patrioţi. Acesta este mesajul pe care preşedinte speră că îl vor auzi cei mai mulţi oameni”, a susţinut purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Josh Earnest.

Citeste si...  TOPUL PUŞCĂRIABILOR! Lista politicienilor şi afaceriştilor care ar putea ajunge după gratii în 2015

Autorităţile americane au anunţat că cel puţin cinci persoane au fost rănite în proteste, după ce au fost împuşcate în Oakland. Mii de protestatari s-au strâns şi în Manhattan şi s-au îndreptat spre Trump Tower. În acelaşi timp, alte câteva sute de persoane au scandat ”Nu eşti preşedintele nostru” în Central Park.

Ca răspuns, Donald Trump a scris pe Twitter că protestele au fost „foarte nedrepte”.