Problemele se țin scai de Radu Mazăre iar dosarele penale nu-i mai dau pace. În urmă cu o săptămână, fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, a fost trimis în judecată de DNA, sub control judiciar, pentru luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese în forma continuată în dosarul în care mai este anchetat deputatul Eduard Martin, acționar la compania Polaris Holding SRL, acuzat de dare de mită și complicitate la abuz in serviciu, precum și omul de afaceri Gabriel Strutinsky, pentru complicitate la luare de mită.radu-mazare-dna

Acum, au apărut noi problem legate de acest dosar. Consiliul Local Municipal Constanța s/a constituit ca parte civilă în dosarul referitor la contractul de salubrizare a orașului.  

Primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău, le-a cerut consilierilor locali înființarea unei comisii care să analizeze contractul încheiat în 2008 de către municipalitate, pe o perioadă de 25 de ani, cu firma de salubrizare Polaris, pentru a stabili dacă este cazul rezilierii sau modificării contractului.

„Contractul se va derula în continuare și tocmai pentru a vedea cum se derulează am propus consilierilor locali înființarea unei comisii formate din consilieri ce acoperă tot spectrul politic, care să analizeze atât contractul cu Polaris, cât și modul în care acesta se derulează. (…) Vom cere consilierilor locali ce fac parte din această comisie să ne spună concluziile la care au ajuns, după ce vor începe activitatea. Executivul le va pune la dispoziție orice informație legată de contractul cu Polaris. Și nu doar consilierilor locali, ci și oricărui constănțean. (…) Evident că există suspiciuni atâta vreme cât există un dosar în instanță, dar noi nu trebuie să judecăm acel dosar din instanță, noi trebuie să apărăm interesele municipiului. Așa că, noi facem analiza acestui contract tocmai urmare a trimiterii dosarului în instanță. Nu spunem că este un contract rău sau că este un contract bun. Noi vedem ce obligații au părțile, cum se derulează contractul, dacă sunt vulnerabilități, și tocmai de aceea am propus ca această comisie să facă acest lucru”, a declarat Decebal Făgădău la finalul ședinței CLM.

Citeste si...
Mascații au intervenit în forță la un hotel de fițe din Mamaia