În spatele cortinei politice încep să se facă noi jocuri interesante deși oficial este vacanță. Aceste noi mișcări ar putea reconfigura bătălia pentru alegerile parlamentare. Spre exemplu, se vorbește tot mai mult că Marian Munteanu și Nicușor Dan lucrează la construcția a două noi partide, care vor fi lansate la apă în perioada imediat următoare.

Marian Munteanu deja a finalizat procedurile juridice care vor transforma asociația ”Alianța Noastră” în partid. Marian Munteanu ne-a explicat că în prima jumătate a lunii august va fi lansat la apă noul partid. ”În prima jumătate a lunii august va fi lansat, spun așa pentru că nu depinde de mine. Mai așteptăm publicarea în Registrul Partidelor și, fiind vară, procedurile se desfășoară mai greoi, oamenii fiind și în concedii” a precizat Munteanu.

Mai mult, Marian Munteanu a spus că s-a extins în țară și că există deja filiale și abia de acum va începe discuțiile pentru fuziuni cu partidele mai mici. ”Nu am făcut fuziune cu nimeni, dar suntem deschiși oricărei forțe politice care dorește să adere la programul și la ideile noastre. Vrem ceva serios, că așa, mulți au idei bune, dar nu le pot pune în aplicare”, a mai precizat Marian Munteanu.

Citeste si...
Victor Ponta revine pe scena politică

A doua mișcare ce va conta pentru reconfigurarea jocul politic este lansarea Uniunii Salvați România, a lui Nicușor Dan. Nicușor Dan a lucrat mult la organizarea partidului în țară iar obiectivul său este să atragă alături de el partide mai mici, partide regionale care să îi asigure mobilizarea electoratului la vot și prezența observatorilor în secțiile de votare. Nicușor Dan impune, însă, o condiție esențială: nu dorește în partid oameni care deja au fost pătați în politică și evită fuziunile cu partidele mai mici ale unor parlamentari care au decis să meargă pe cont propriu.

Lansarea la apă a noului partid a lui Nicușor Dan ar putea avea loc în spre finalul lunii august – începutul lunii septembrie. Cele două evenimente vor reconfigura jocul politic, mai ales că, pe studiile din acest moment, ambele partide ar putea intra în Parlament.