Ce strategii urmează să adopte administraţia în faţa noului val de iarnă

646x404

Marţi, la ora 09.00, a avut loc o nouă întâlnire a Centrului Operativ al Comandamentului de Deszăpezire sector 2 pentru a analiza desfăşurarea programului de deszăpezire şi pentru a stabili acţiunile ce urmează a fi realizate în pregătirea evenimentelor meteorologice anunţate pentru zilele următoare.

Conducerea Primăriei Sectorului 2 şi consilierii locali au controlat, în cursul nopţii de luni spre marţi modul în care s-a desfăşurat programul de deszăpezire a sectorului. În noaptea trecută s-a intervenit, la urgenţa I-a, cu 27 de utilaje pe 218 artere principale pe care circulă mijloacele de transport în comun şi au împrăştiat 101 tone de material antiderapant pentru prevenirea formării poleiului. A intervenit în urgenţa a II-a cu 33 de utilajele de deszăpezire pe 660 artere de circulaţie din sectorul 2; a intervenit pentru curăţarea de zăpadă a 144 staţii RATB; a continuat acţiunea de încărcare şi transport a zăpezii de pe arterele de circulaţie, în cursul nopţii de luni, 27 ianuarie spre marţi, din zonele şoselelor Mihai Bravu şi Colentina, precum şi din intersecţia de la Bucur Obor.

Administraţia Domeniului Public Sector 2 a intervenit cu 24 de utilaje pentru deszăpezirea următoarelor obiective: 22 grădiniţe, 13 şcoli, 14 licee şi colegii, 7 centre sociale, o policlinică şi un obiectiv social.

Astăzi, până în ora 19.00, se va interveni pe 9 bulevarde şi artere principale pentru strângerea zăpezii în grămezi; se va interveni pentru lărgirea intersecţiilor rutiere şi curăţarea străzilor până la rigole; se va interveni pe 119 străzi laterale, se va continua curăţarea de zăpadă a trecerilor de pietoni şi a 10 staţii RATB. Totodată se vor curăţa aleile de acces în 16 parcuri.

În noaptea trecută, Poliţia Locală a Primăriei Sectorului 2 a identificat un număr de cinci autovehicule parcate ilegal şi care blocau circulaţia troleibuzelor de pe Calea Moşilor. Pentru fluidizarea traficului rutier, cele cinci autovehicule au fost ridicate, iar conducători auto amendaţi contravenţional de Poliţia Locală a Sectorului 2 şi li s-au întocmit dosare penale de către Poliţia Rutieră; A avut loc un incendiu într-un imobil închiriat. În momentul producerii incendiului nu se afla nimeni în casă, motiv pentru care nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti, ci doar pagube materiale; Echipele de control care se aflau în patrulare au identificat doi oameni ai străzii care au fost conduse de Poliţia Locală a Primăriei Sectorului 2 la adăpostul administraţiei publice locale a sectorului 2 locale special amenajat.

În aceste ore circulaţia autovehiculelor în sectorul 2 se desfăşoară normal; utilităţile necesare populaţiei, respectiv căldura, apa, energia electrică şi alimentare cu gaze funcţionează normal. Se vor organiza echipe de verificare comune ale inspectorilor primăriei, consilierilor locali şi poliţiştilor locali sector 2 care vor controla respectarea programului de deszăpezire. Primăria Sectorului 2 va identifica parcări sau chiar terenuri libere care pot fi amenajate ca parcări şi care vor fi puse gratuit la dispoziţia cetăţenilor care doresc să-şi lase autovehiculele în condiţii de siguranţă până în luna martie.

 

Citeste si...  In Bucuresti operatorii de deszapezire din toate sectoarele au actionat cu 357 de utilaje si 1.350 de operatori manual