Reprezentantii Consiliului Judetean Constanta au transmis noi documente privind starea de sanatate a lui Nicusor Constantinescu, intr-o scrisoare semnata de un medic roman de la Centrul de Cancer Monter din SUA aratandu-se ca seful CJ „este in stare critica, dar stabila”, informeaza Mediafax.

deschidere_nicusor_constantinescu__79694000_74736100_85117400_91941100_63920300_03751900_62329200_36368300_94496300

„Se informeaza ca domnul Nicusor Constantinescu a fost supus unei proceduri de admitere de urgenta la spital datorita unor complicatii medicale. Domnul Nicusor Constantinescu este in stare critica, dar stabila. Studii aditionale scot in evidenta noi complicatii despre starea domnului Nicusor Constantinescu, care necesita tratament urgent. Asa cum am indicat si anterior, domnul Nicusor Constantinescu nu este stabil sa calatoreasca din punct de vedere medical si necesita supraveghere medicala atenta pentru o serie de afectiuni si complicatiile care decurg din aceasta”, se arata intr-un document datat 19 iulie si semnat de catre Doru Paul, profesor asistent de medicina de la Centrul de Cancer Monter din SUA.

De asemenea, reprezentantii CJ Constanta au transmis si rezultatul unei tomografii computerizate abdominale.

„Ficatul, splina, pancreastul si glandele suprarenale sunt cufundate. Vezica biliara este in mod normal dilatata. Nu exista dilatare ductuala. Rinichii s-au dezvoltat simetrical fara hidronefroza. Exista aceeasi ingrosare a peretelui anterior al vezicii urinare care este de natura reactiva. Pacientul este in stare post radicala de prostatectomie. Exista mai multe bucle dilatate ale intestinului subtire, cu un punct de tranzitie treptata remarcat in cvadrantul drept de jos. Acolo pare sa fie o cantitate de contrast oral care trece dincolo de punctul de tranzitie compatibila cu o obstructie partiala a intestinului subtire”, arata reprezentantii CJ Constanta.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat, marti, ca starea sa de sanatate a presedintelui Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, nu este buna, acesta fiind reinternat si operat din nou, la un spital din New York.

Mazare a mers la Politia Judeteana Constanta, unde se prezinta saptamanal, ca o conditie a controlului judiciar, iar inainte de a intra in sediu a fost intrebat de jurnalisti ce mai stie despre Nicusor Constantinescu.

„Ma tot intrebati cand se intoarce, pe mine ma intereseaza cum se simte. Am vorbit cu el acum doua zile. A fost operat din nou, este la New York. A fost internat doua zile, i-au facut morfina si i-au mai facut o gaura in burta. Nu stiu ce sa va zic, e amestecat, pentru ca a facut iar o punga de puroi de 600 de miligrame. Nu e stabila situatia lui”, a spus Radu Mazare.

El a precizat ca din cauza acestor probleme vindecarea nu decurge asa cum ar trebui, iar Nicusor Constantinescu nu poate incepe radioterapia.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, diagnosticat cu cancer la prostata, se afla de mai multe luni la tratament in SUA. El a solicitat Tribunalului Bucuresti sa ii prelungeasca sederea in SUA pana la 1 octombrie, solicitarea urmand sa fie judecata de instanta miercuri.

O noua propunere de arestare preventiva a lui Nicusor Constantinescu, formulata de procurorii anticoruptie, va fi dezbatuta, tot miercuri, la Tribunalul Bucuresti, dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York.

Tribunalul Bucuresti stabilise initial ca aceasta propunere sa se judece luni dimineata, insa, ulterior, a amanat judecarea cauzei pana miercuri.

Potrivit Codului de procedura penala, pe numele presedintelui suspendat al CJ Constanta va fi emisa o citatie de prezentare in fata judecatorilor. In cazul in care instanta din Capitala va dispune arestarea sa, Politia Romana va emite un nou mandat international de arestare.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un astfel de mandat, dupa ce acesta nu a revenit in tara in urma unei operatii facute in SUA. Masura de arestare, dispusa de Tribunalul Capitalei, nu a fost insa mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Intr-o alta cauza, Curtea de Apel Bucuresti a amanat in 18 iulie, pentru a patra oara, judecarea contestatiei DNA la decizia prin care s-a dispus ridicarea controlului judiciar in cazul presedintele CJ Constanta in dosarul in care acesta este acuzat ca nu s-a supus verificarilor Curtii de Conturi.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea pentru ca a atribuit nelegal terenuri.

Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de 9 milimetri.

CJ Constanta a transmis, in ultima perioada, mai multe documente medicale semnate de diversi doctori din Statele Unite ale Americii pentru a demonstra ca Nicusor Constantinescu nu este transportabil in Romania, avand in vedere starea sa de sanatate.

Citeste si...
La Piaţa Universităţii s-a dat startul unui nou marş-protest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.