România se află la acestă oră sub alertă meteo de ninsori, lapoviţă şi vânt puternic. Şi în Capitală ninge, iar autorităţile sunt pregătite să intervină cu utilajele de deszăpezire. Traficul este îngreunat pe Autostrada Bucureşti-Piteşti din cauza ninsorii viscolite. La munte, rafalele ajung până la 120 de km la oră, iar temperaturile resimţite sunt de -25 grade Celsius.

unnamed_29177200

NINSOARE ÎN BUCURESTI şi în Ilfov. Temperaturile scăzute din ultimele ore a făcut ca în Bucureşti să cadă primii fulgi de zăpadă din acestă iarnă. Mai mulţi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost mobilizaţi pentru intervenţii. De asemenea, în numai 24 de ore s-au înregistrat zeci de solicitări din cauza copacilor căzuţi pe carosabil sau peste maşini.

Codul galben de vânt puternic din Capitală şi-a pus amprenta şi pe Arcul de Triumf. Acesta a rămas descoperit după ce prelata a fost smulsă. Şi nu e de mirare dacă stăm să ne gândim că vântul a bătut chiar şi cu 60 de km pe oră.

Capitala este sub avertizare cod galben de vânt puternic de vineri după-amiază. Potrivit avertizării nowcasting, prelungită de Administraţia Naţională de Meteorologie până sâmbătă, la ora 20.00, în Capitală şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Brăila, vântul depăşeşte la rafală viteze de 55 – 65 de kilometri pe oră şi, izolat, 75 de kilometri pe oră.

Vântul năprasnic a făcut prăpăd în ţară. Zeci de copaci au fost smulşi din rădăcini, doar în Capitală şi au căzut peste maşini. Rafalele au ajuns şi până 65 de kilometri pe oră. Tot din cauza vântului mai mulţi stâlpi de electricitate au fost culcaţi la pământ, iar peste 20 de panouri publicitare au fost distruse.

Pe litoral s-au format valuri uriaşe, care au înghiţit plajele. Furtuna din largul mării a format valuri de câţiva metri înălţime care au făcut ravagii în calea lor. Mai mult decât atât, la malul mării, vântul bate cu peste 50-60 de km/oră.

În intervalul 25 octombrie ora 16 – 26 octombrie ora 12, în sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50…60 km/h, iar pe arii restrânse 60…70 km/h.

Citeste si...
Alertă în Retezat! Doi copii au murit după ce au fost prinși de avalanșă