Candidatul principalelor partide de dreapta la Primăria Capitalei Nicușor Dan anunță și cataloghează drept „minciuni” informaţiile despre care spune că au fost lansate de unii lideri de sindicat care se află pe listele de candidaţi ale PSD pentru alegerile locale din Bucureşti, informaţii conform cărora ar urma să susţină renunţarea la unele subvenţii sau la programul de fertilizare in vitro susţinut financiar de actuala administraţie locală.

Nicușor Dan anunță că va păstra subvențiile pentru transportul în comun, agentul termic și programul de fertilizare, dacă iese primar

Nicuşor Dan acuzția pe care a numit-o „o campanie murdară” împotriva sa, în care mijloacele folosite sunt „cele specifice anilor 90”. În acest context, Dan susţine că s-au răspândit idei precum cea conform căreia ar urma să elimine ajutorul pentru persoanele cu handicap, el catalogând acest demers de campanie drept unul „abject”

„Ajutorul de handicap va fi plătit în continuare. Vreau ca acest ajutor de handicap să treacă în sarcina primăriilor de sector, dar dacă primăriile d sector prin Consiliul Local vor decide să nu preia acest ajutor, el va fi plătit în continuare de Primăria Capitalei”, a anunţat Nicuşor Dan.

El a acuzat de asemenea că va face demersuri pentru a uşura viaţa persoanelor cu handicap prin asigurarea accesului acestor la mijloace de transport, în incinta clădirilor publice, prin adaptarea serviciilor sociale şi pentru asigurarea de tratamente pentru copiii cu handicap, unele foarte costisitoare.

Nicuşor Dan a precizat şi că nu intenţionează ca, dacă va fi ales primar, să renunţe la subvenţia acordată pentru transportul în comun în Capitalăi, cu atât mai puţin să desfiinţeze această societate.

„Sunt chiar lideri de sindicat din STB care sunt pe lista de consilieri a PSD care spun că voi desfiinţa cu totul STB-ul. Vă spun foarte clar: nu se pune problema, în toate oraşele civilizate există serviciu de transport public şi că este subvenţionat. O să fiu un primar care chiar o să plătească subvenţia STB-ului pentru că dezastrul din STB este cauzat din cauză că subvenţiile nu au fost plătite luni de zile. (…) Gratuităţile care sunt în momentul de faţă pe transportul public or să rămână în continuare”, a declarat Nicuşor Dan.
El a catalogat tot drept „o mare minciună” şi ideea conform căreia ar urma să suspende subvenţia pentru agentul termic.

Citeste si...
O româncă povestește infernul din Australia: Nu se poate respira din pricina fumului

„Asigur bucureştenii că voi fi un primar care chiar va plăti subvenţia. Este ridicol că exact ăia care au dus RADET-ul în faliment mă acuză pe mine că nu voi plăti subvenţia”, a afitrmat el.

Nicuşor Dan susţine că a fost întrebat şi dacă va susţine programul de fertilizare in vitro demarat de Primăria Capitalei sub conducerea Gabrielei Firea, el răspunzând afirmativ.
„Răspund provocării afirmativ, da. Sunt două probleme: una că acest program nu este a lui Firea, este un program plătit din banii bucureştenilor. Problema este ce facem cu copii după ce ei se nasc. Există garanţia că ei vor avea o creşă de stat, vor avea o grădiniţă? Asta este principala problemă cu care se confruntă familiile tinere din Bucureşti şi asta este problema la care vom veni cu o rezolvare”, a mai spus candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS.
El a avut şi un mesaj către alegătorii care îl consideră de pe acum câştigător al scrutinului din 27 septembrie.

„Alegerile astea nu sunt câştigate şi depind de prezenţa la vor a fiecăruia dintre ei. Dacă vreţi ca administraţia PSD să plece din Bucureşti, ieşiţi la vot!” le-a transmis Nicuşor Dan alegătorilor.