Candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan a folosit apelativul panarama și acum caută să dreagă busuiogul el a mai spus că această campanie electorală pe care o duce este împotriva imposturii şi a unui „uriaş aparat de propagandă care ne spune că Bucureştiul nu a dus-o niciodată mai bine şi niciodată nu a avansat mai mult”. El a adăugat că este vorba despre o luptă de valori în care vrea ca fetiţei sale „să nu i se spună că o panaramă este o mare vedetă”. Dan a mai spus că „fiecare societate are panaramele ei, dar într-o societate normală ele stau undeva la periferie”. Ulterior, el a precizat că s-a referit la ”cele două agitatoare” care vin şi fac zgomot în faţa sediului, care au perturbat mai multe evenimente electorale şi care sunt invitate constant în prime-time exact la televiziunile care promovează fake news-uri despre el. Şi Gabriela Firea a reacţionat, scriind pe Facebook că este şi va fi mereu alături de toate femeile, că a încercat să le uşureze viaţa pe cât posibil, că ele duc greul şi că ”nu sunt ”panarame”, cum zice un candidat”.

Nicuşor Dan a folosit apelativul panaramă dar nu am folosit interpretarea vulgară a cuvântului să știți că persoanele pe care le-am avut în vedere sunt cele două agitatoare care vin şi fac zgomot în faţa sediului

”Înţeleg că există diverse interpretări ale mesajului meu de astăzi.

Ca să fie totul foarte clar:

1. Nu am folosit interpretarea vulgară a cuvântului „panaramă”. Pentru mine, acest cuvânt are interpretarea comună de persoană ridicolă care caută scandalul. Sunt de 20 de ani în spaţiul public şi nu am folosit niciodată vulgarităţi.

2. Persoanele pe care le-am avut în vedere sunt cele două agitatoare care vin şi fac zgomot în faţa sediului, care au perturbat mai multe evenimente electorale şi care sunt invitate constant în prime-time exact la televiziunile care promovează fake news-uri despre mine”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

”Sunt şi voi fi mereu alături de toate femeile! Am încercat să le uşurez viaţa pe cât posibil. Ele duc greul. Nu sunt ”panarame”, cum zice un candidat. Ele sunt mame, bunici, fiice, soţii, prietene, iubite. Ca şi mine”, a scris Gabriela Firea pe Facebook, ca reacţie la afirmaţiile lui Nicuşor Dan.

ŞTIREA INIŢIALĂ 

„Am spus că această campanie e mai mult decât o discuţie despre cine aduce apă caldă, cât de ridicol poate să sune asta. Este de fapt o campanie despre valori, este o campanie despre demnitate şi este o campanie împotriva imposturii. De când a început campania asta mă tot gândesc cum e posibil totuşi, cum e posibil ca să nu fie evident că o să câştigăm, în condiţiile în care oraşul este în faliment, în care oamenii nu au apă caldă, traficul e sufocat, poluarea e mai mare? Cum e posibil? Şi răspunsul este, dacă ne uităm în istoria recentă, o să vedem că această aberaţie este posibilă când reacţia oamenilor la puterea instalată e disproporţionat de mică, pentru că în anii ‘80 vedeam cu toţii magazinele goale şi ni se spunea la televizor că o ducem foarte bine. Am depus la Primăria Capitalei cele 26.000 de sesizări trimise de cetăţeni în două săptămâni şi am văzut Bucureştiul real – cu gropi, cu mii de locuri în care se aruncă ilegal deşeuri, cu poluare, cu lipsa apei calde, cu toate problemele pe care Bucureştiul le ştie. Şi pe de altă parte avem un uriaş aparat de propagandă care ne spune că Bucureştiul nu a dus-o niciodată mai bine şi niciodată nu a avansat mai mult. De fapt lupta este în nişte oameni care cred în nişte valori şi acest uriaş aparat de propagandă, care acum se bazează pe bani şi înainte de baza pe alte tipuri de forţe. Luptă de valori în care eu vreau ca fetiţei mele să nu i se spună că o panaramă este mare vedetă, da? Şi, din păcate, suntem cam la egalitate. Fiecare societate are panaramele ei, dar într-o societate normală ele stau undeva la periferie”a declarat Nicuşor Dan la un eveniment care a avut loc în zona Teatrului Naţional Bucureşti unde a prezentat priorităţile programului Noul Bucureşti şi soluţiile pe care le propune pentru modernizarea Capitalei.

El a adăugat că este foarte optimist că „o să ieşim victorioşi din această campanie”.

„Deci miza, dincolo de trafic, apă caldă, poluare, şcoli, condiţii de viaţă, este de fapt despre demnitate şi este despre rezistenţa bucureştenilor la nesimţire, la spoială, la impostură. Sunt foarte optimist că o să ieşim victorioşi din această campanie şi că o să fie momentul de început al noului Bucureşti, al unui Bucureşti al demnităţii şi al unui Bucureşti în care oamenii vor fi parte din acest oraş şi mândrii că lucrează pentru construcţia lui”, a conchis Nicuşor Dan.


Citeste si...
Problemele economice generate de pandemia de coronavirus au efect de domino: Firmele cad una dupa alta