Senatorul PSD Eugen Nicolicea a făcut primele declarații după consultările de la Cotroceni. Din delegația PSD au făcut parte și doi foști deținuți politici, Marin Iancu și Ioan Muntean, care acuză că au fost victime ale procurorului general, Augustin Lazăr, fost șef al Comisiei de Eliberări de la Penitenciarul Aiud, pe vremea comunismului.

„Dânșii au fost deținuți politici și au fost în închisoarea de la Aiud. Știți ce au suferit acolo. Domnul Marian Iancu este și revoluționar. Fiica domniei sale a fost împușcată mortal la revolutie afirma deputatul PSD.Apoi Nicolicea, abia iesit de la consultările cu Iohannis, trece direct la atacul lui Lazăr”

Citeste si...  Cine poate desecretiza protocoalele SRI? Precizările lui Iohannis

Ținând cont că invitația președintelui a fost cu privire la justiție și nu doar la referendum, reamintesc că Ministerul Public se ocupă și de respectarea drepturilor și libertăților. Faptul că MP este condus de procurorul general considerăm că nu ar fi fost bine ca de această chestiune să se ocupe domnul Augustin Lazăr”,a declarat Eugen Nicolicea la ieșirea de la consultările de la Cotroceni.