Becki-Jo Allen (23 ani), logodnicul ei Liam Tierney si fiica lor Indiana locuiesc in Liverpool, Marea Britanie. Cuplul planificase sa mai aiba copii si, cand Becki a aflat ca este insarcinata, toti erau nemaipomenit de fericiti.

Soarta insa le pregatise o surpriza uriasa. Inca de la inceput Becki a inteles ca aceasta sarcina decurge mult mai greu decat precedenta — ea avea greturi matinale si dureri de cap. Viitorii parinti au inceput sa se ingrijoreze. Ducandu-se la prima ecografie, ei deja isi imaginau cele mai teribile variante. Insa medicul le-a spus o veste, care pentru un moment i-a cutremurat. Becki era insarcinata cu tripleti: „Aceasta a fost cea mai socanta noutate din viata mea.

De-a lungul istoricului nostru familial nimeni nu a avut vreodata tripleti — nu ne asteptam la asa ceva. ”Din fericire, sarcina evolua fara complicatii si toti cei trei baietei pareau absolut sanatosi. In saptamana 31 de sarcina Becki a inceput brusc sa aiba contractii. Viitoarea mamica nu stia ce rugaciuni sa mai zica, cand ambulanta o ducea la spital — copiii erau inca foarte mici. Pe sectia de obstetrica domnea agitatia — medicii luptau pentru viata tripletilor prematuri. Prin cezariana de urgenta pe lume au aparut Roman, Rocco si Rohan. Toti baieteii erau vii, insa greutatea fiecaruia era de doar 1.3 kilograme.

Citeste si...  Primăria Capitalei a acordat stimulente in valoare de 135 de milioane de lei pentru familii, copii și persoane cu handicap, unui număr de peste 66.000 de bucuresteni

Primele sase saptamani de la nastere micutii le-au petrecut pe sectia de terapie intensiva, pana cand au devenit destul de puternici, ca sa poata pleca acasa. Din primele zile toata lumea a observat ca tripletii arata absolut identic. Acest lucru era foarte ciudat, deoarece medicii le spusesera ca, de principiu, tripletii sunt heterozigoti si se deosebesc destul de mult unul de atul. Insa in acest caz chiar si parintii, care de obicei isi deosebesc foarte usor tripletii, nu reuseau sa faca acest lucru de fiecare data. Medicii le-au propus sa faca un test ADN. Rezultatul i-a uimit pe toti: cei trei baietei erau gemeni monozigoti.

Tripletii dezvoltati din aceeasi celula este un fenomen extrem de rar, insa in timp ce medicii cercetau cauza similaritatii tripletilor si explicau entuziasmati cat a fost de unica sarcina lui Becki, parintii au inceput sa-si deosebeasca poznasii. „Cand dorm, baieteii arata absolut identici, insa ei au caractere complet diferite. Toti trei au alunite intre sprancene, dar cea a lui Roman este putin mai intunecata, iar Rohan mai are una pe picior”, — spune fericita mamica.3861471