Analistii si nu numai ei sustin ca Victor Ponta l-ar fi jignit pe Klaus Iohannis când a afirmat că Dan Mihalache ar fi adevăratul preşedinte al României. De fapt, un alt personaj trage sforile şi se comportă ca şi cum ar fi în fotoliul de la Cotroceni, afirmă jurnalistul Ion Cristoiu. Potrivit acestuia, adevăratul preşedinte este, în acest moment, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.
Klaus Iohannis
„De la instalare, Klaus Iohannis s-a remarcat prin bucuria imensă provocată de jucăriile aflate la dispoziția președintelui: voiaje luxoase peste hotare, vile luxoase de protocol, avioane de lux. Nu se bucurase însă de jucăria numită conducerea țăriii direct din apă. Deplasarea Cotrocenilor la Neptun i-o oferă din plin.
 
Cîtă vreme Klaus Iohannis se joacă de a conducerea țării din apă, la București Mugur Isărescu l-a convocat pe ministrul de Finanțe la o întîlnire pentru a-i da Înalte indicații în chestiunea Codului fiscal. Normal era ca această întîlnire să aibă loc între Klaus Iohannis și ministrul de Finanțe, și nu între Guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Klaus Iohannis e ocupat însă, din cîte se vede, cu fericirea de a sta la vila de protocol de la Neptun. De ceva vreme, Mugur Isărescu, profitînd de vidul de la Cotroceni, se afirmă ca un adevărat președinte la României.
 
Pînă la finele mandatului lui Klaus Iohannis mai sunt patru ani și ceva. Sunt sigur că pînă atunci numărul adevăraților președinți va spori. Vom avea un președinte și în persoana Codruței Kovesi, și în persoana lui Dan Mihalache, ba chiar și în persoana Patriarhului Daniel. Lista rămîne deschisă”, scrie Cristoiu pe blogul sau.
Citeste si...  Reacția lui Iohannis, după ce a fost întâmpinat cu imnul secuiesc la Miercurea Ciuc