Romii din Bârlad, judeţul Vaslui, cer să se facă anchetă după ce nepoata bulibaşei, de 15 ani, a fost găsită moartă într-o piscină din Spania. Deşi autorităţile spun că fata s-a înecat pentru că nu ştia să înoate, oamenii îl suspectează pe proaspătul ei logodnic, de 23 de ani, că ar fi ucis-o.

Jale mare în familia bulibaşei Ionică Brătianu, din Bârlad. La doar două luni după ce au dat o petrecere de pomină în cinstea logodnei nepoatei lor de 15 ani, au adus-o acasă în sicriu.

Andruţa plecase cu viitorul soţ, Ferdinand Stănescu (23 de ani) într-o ”lună de miere”, prin Europa. După patru zile de stat în Valencia, pe 10 iulie, familia fetei a primit o veste tragică: Andruţa se înecase în piscina locuinţei pe care logodnicul ei o închiriase acolo. Oamenii au reuşit să aducă trupul fetei în ţară, iar luni, au înmormântat-o. Peste 1.000 de oameni au venit, din toate colţurile ţării, însă Ferdinand nu a apărut la funeralii. Părinţii Andruţei cred că bărbatul, care are în Spania soţie şi doi copii, le-a ucis fata, mai ales că pe trupul ei s-au găsit mai multe urme de lovituri.

“Are semne, e bătută, iar picioarele sunt pline de vânătăi. Ceva nu este clar! Ferdinand se cam încurcă în ce spune. A zis mai întâi că i-a spus să nu se ducă la piscină, apoi că a murit în bratele lui, apoi că a găsit-o moartă… El nici n-a venit la înmormântare, cred că îi este frică de ce a făcut”, a spus Gabriela Stănescu, mama tinerei.

Poliţiştii susţin că, fata s-ar fi urcat pe o saltea pneumatică în piscina adâncă de 2 metri. Salteaua s-a răsturnat, iar fata, care nu ştia să înoate, s-a înecat. Anchetatorii spanioli urmează să se pronunţe în privinţa loviturilor găsite pe trupul Andruţei. ”Până atunci, facem cercetările noastre şi vom răzbuna moartea fetei!”, a mai spus mama Andruţei.

Citeste si...
Adela Popescu a primit de ziua ei... o vacanţă în Turcia