Nelu Tătaru atrage atenţia şi spune că Vlad Voiculescu va fi audiat, dacă Guvernul nu lămurește problema listelor.

Nelu Tătaru aruncă bomba. Fostul ministru al Sănătății dezvăluirile făcute de societatea civilă privind existența unui sistem paralel de vaccinare în București și precizează că a discutat cu reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare și că urmează ca săptămâna viitoare să existe lămuriri, iar centrele respective de vaccinare ”să intre în circuitul deschis”.

Nelu Tătaru aruncă bomba: Vlad Voiculescu va fi audiat, dacă Guvernul nu lămurește problema listelor

„Plecăm de la acel principiu că populația trebuie să fie informată, numai că fiecare informație trebuie să fie asumată, avizată și corectă. Nu știu, nu am cunoștință în acest moment dacă acele informații care au ajuns către populație au fost avizate de structuri sau nu, cred că aici este treaba Guvernului și a premierului să evalueze sau să verifice. Dar mă reîntorc, este absolut necesar, atât pentru o informare corectă, ca aceste date să vină și să vină defalcat pe fiecare zonă, după cum și evoluția acestei pandemii o vedem diferită pe fiecare din zonele din țara noastră.

Acele cifre seci, cum se spuneți dvs. sau statistici nu cred că sunt pe înțelesul populației și nu merg doar să mă gândesc la avize, mă gândesc la a prezenta într-un anumit context fiecare din acele date pe care le-am dat populației. Faptul că am luat o bază de date și am prezentat-o, dacă într-adevăr este așa, mi se pare oarecum ceva brut, pe care încerci să-l prezinți populației, pentru a arăta o transparență. Nu, eu sunt adeptul prezentării unor date într-un context epidemic și pe înțelesul fiecăruia. Dincolo de acest lucru, mă întorc la ce spuneați dvs., la avizarea unor date. Da, avizarea unor date, dacă nu fac atingere către date personale, GDPR-ul sau către anumite zone de vaccinare, să spunem, care reprezintă unități militare sau reprezintă alte structuri care au un anumit regim.

Văd o problemă aici. Am avut aceste discuții și cu Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare și urmează ca în perioada săptămânii viitoare să avem și lămuriri și aceste centre să intre în circuitul deschis.”, a spus Tătaru la RFI.

Citeste si...
Nelu Tătaru spune că România are 4000 de paturi ATI, dintre care 2000 în spitalele COVID