Nelu Tătaru a încercat să explice cumva de ce aceste persoane nu putut fi salvate. În contextul în care mai multe persoane tinere și-au pierdut viața în ultimele zile din cauza coronavirusului, inclusiv o femeie însărcinată.

”Fiecare caz de deces are în spatele său o anchetă care se face la nivelul DSP-ului de judeţ, sau cele care au o anumită complexitate, la nivelul ministerului. Fiecare decizie de act medical, de tratament, este a unui medic curant. În măsurile în care aceste decizii au fost luate, bănuiesc că s-au făcut pe seama unui examen clinic sau paraclinic de moment.

Sunt nişte anchete în curs pe care vreau să le văd și când o se le vedem o să vă anunțăm și pe dumneavoastră”, a declarat Nelu Tătaru.

Boala poate prezenta simptomatologie începând de a doua zi până la a zecea zi de infectare
De asemenea, ministrul a spus că este important ca fiecare pacient infectat să fie bine evaluat de către medici în momentul în care primește confirmarea.

”După cum știți, la modificarea acelui proiect de lege în Parlament am ținut neapărat ca și cei asimptomatici să poată beneficia de o evaluare completă până în 48 de ore. Eu rămân în continuare pe acea evaluare pe care trebuie să o aibă fiecare pacient în parte pentru a-i ști starea de moment și pentru a putea într-un complex de până în 48 de ore evoluția.

În contextul în care această boală poate prezenta simptomatologie începând de a doua zi până la a zecea zi de infectare, adică să nu am niciun simptom și să îmi apară în a zecea zi, nu trebuie să ne gândim că evoluția poate fi uneori fatală, cum a fost în aceste cazuri?

De aceea, dincolo de refuzul inițial al unui pacient de a se interna, recomand colegilor mei să facă totul pentru ca să aibă un examen clinic și paraclinic complet pentru a-și putea să își facă o evaluare complexă, dar și acel pacient să aibă parte de o evaluare completă tocmai într-o viitoare izolare necesară și indicată în cunoștință de cauză”, a adăugat ministrul.Citeste si...
Scandal monstru într-un club din Târgu Jiu. Un procuror şi un poliţist au fost snopiţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.