Alegatorii care au fost plasați de DSP în carantină sau în izolare au fost informați că pot vota cu urna speciala la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, dacă depun o cerere la Biroul Electoral al secției de votare prin intermediul unei alte persoane. SMS-urile se încheie cu semnătura ministrului sănătății, Nelu Tătaru.

Totuși, cei aflați într-o astfel de situație trebuie să depună, de fapt, până la data de 4 decembrie, la biroul electoral de circumscripție doar o ”Cerere pentru emiterea documentelor necesare exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei speciale de către persoanele aflate în izolare sau carantină”.

Nelu Tătaru ar fi făcut un demers pentru alegerile parlamentare

Citeste si...
Ludovic Orban, la prezentarea programului de guvernare al PNL: 6 decembrie e un moment de referință, ne unim forțele pentru România

Conform articolului 2 din Decizia nr. 94/2020 a Biroului Electoral Central, Birourile electorale județene și oficiile electorale urmează să transmită lista persoanelor aflate în carantină sau în izolare la DSP, iar Direcția de sănătate publică trebuie să comunice de îndată, dar nu mai târziu de data de 5 decembrie 2020, lista persoanelor cu privire la care s-a formulat cerere și în privința cărora s-a stabilit izolarea sau carantina, după caz, însoțită de deciziile emise privind izolarea sau carantina acestora.
Nelu Tătaru